bedrijfsverzekering

Het verborgen wapen voor bedrijfsgroei: de bedrijfsverzekering onthuld!

Bedrijfsverzekeringen of KMO-verzekeringen zijn een essentiële pijler voor zakelijk succes, ongeacht de omvang van uw onderneming. In dit artikel verkennen we het belang van de bedrijfsverzekering en hoe deze kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Als ondernemer begrijpt u de waarde van zekerheid, zowel intern als extern. We leggen uit hoe bedrijfsverzekeringen niet alleen externe vertrouwen opbouwen, maar ook uw eigen gemoedsrust versterken.

Wat is een bedrijfsverzekering?

Een bedrijfsverzekering, ook wel zakelijke verzekering genoemd, is een contract tussen een bedrijf en een verzekeringsmaatschappij. Het doel is om financiële bescherming te bieden aan het bedrijf in geval van onvoorziene gebeurtenissen, zoals brand, diefstal, aansprakelijkheidsclaims of andere verliezen. Het belangrijkste om te onthouden is dat bedrijfsverzekeringen niet alleen voor grote ondernemingen zijn. Zelfs kleine bedrijven en startups hebben baat bij deze bescherming.

Soorten bedrijfsverzekeringen

Bedrijfsverzekeringen kunnen een labyrint lijken, maar we gaan ze begrijpelijk maken met behulp van een eenvoudig voorbeeld. Stel u voor dat u een buurtsupermarkt runt. In dat geval zijn er verschillende soorten verzekeringen die u kunt overwegen:

 • Eigendomsverzekering: deze dekt schade aan het gebouw dat u huurt of uw eigendom is. Ook de waardevolle apparatuur die u gebruikt kunt u verzekeren, of het nu gaat om een onverwachte brand of een waterschade.
 • Machinebreukverzekering: een omnium voor uw machine(s) die verder gaat dan bijvoorbeeld een onderhoudscontract of fabrieksgarantie.
 • Aansprakelijkheidsverzekering: deze verzekering beschermt u tegen mogelijke claims als bv. een klant valt en gewond raakt in uw zaak. Het kan ook van toepassing zijn op andere situaties waarin uw bedrijf aansprakelijk kan worden gesteld.
 • Bestuurdersverzekering: deze verzekering biedt bescherming voor de bestuurders en leidinggevenden van de vennootschap. Het dekt juridische kosten en schadeclaims die kunnen voortvloeien uit beslissingen en acties die zij nemen in de uitoefening van hun functies. Deze verzekering is essentieel om persoonlijke financiële aansprakelijkheid te beperken en de bestuurders te beschermen tegen mogelijke rechtszaken. Het is een cruciale aanvulling op de aansprakelijkheidsverzekering van de onderneming.
 • Alle risico’s elektronica
 • Voertuigverzekering: als u bedrijfsvoertuigen bezit of gebruikt voor uw restaurant, hebt u een speciale voertuigverzekering nodig om ongevallen en schade aan de voertuigen te dekken.
 • Transportverzekering: dit dekt schade aan goederen tijdens transport, zowel nationaal als internationaal.
 • Weersverzekering: een absolute noodzaak voor landbouwers de financiële risico’s van natuurschade aan hun gewassen willen beperken.
 • Rechtsbijstand: bescherm u tegen een juridische plensbui en vrijwaar uw rechten als ondernemer.

Ook zijn er nog heel wat persoonsgebonden bedrijfsverzekeringen die belangrijk kunnen zijn voor u of uw personeel. We sommen er enkele op: een hospitalisatieverzekering, ambulante zorgen, een groepsverzekering, een overlijdensverzekering, een gewaarborgd inkomen, een ongevallenverzekering, pensioenopbouw (VAPZ, RIZIV, POZ, IPT), …

Lees ons artikel “Waarom als bedrijfsleider uw gezin en bedrijf beschermen?

Deze lijst biedt een overzicht van enkele van de meest voorkomende bedrijfsverzekeringen, maar het is essentieel om de specifieke behoeften van uw bedrijf te evalueren en te bepalen welke verzekeringen het beste passen. Het is verstandig om met een verzekeringsadviseur te praten om een op maat gemaakt pakket te creëren dat uw bedrijf optimaal beschermt.

Waarom heeft een bedrijf verzekering nodig?

Bedrijfsverzekeringen zijn niet alleen bedoeld om risico’s af te dekken, maar ook om het vertrouwen van uw klanten en zakelijke partners te vergroten. Als ondernemer begrijpt u het belang van geloofwaardigheid en stabiliteit in de zakenwereld. Het hebben van de juiste verzekeringen kan bijdragen aan het opbouwen van dat vertrouwen.

Hoeveel kost het om mijn bedrijf te verzekeren?

Het prijskaartje voor bedrijfsverzekeringen kan aanzienlijk variëren en hangt af van diverse factoren. Zo is de sector waarbinnen uw bedrijf cruciaal samen met de specifieke dekkingen die u verkiest. Voor ondernemers en zelfstandigen in diverse sectoren kunnen de jaarlijkse kosten flink uiteenlopen. Om een nauwkeurig beeld te krijgen van wat uw bedrijfsverzekering zal kosten, is het verstandig om in gesprek te gaan met een verzekeringsmakelaar zoals Maes Group Verzekeringen gespecialiseerd in bedrijfsverzekeringen. Dit helpt u om de juiste financiële beslissingen te nemen voor u en uw bedrijf.

Voordelen voor uw werknemers

Via een groepsverzekering zorgen uw gemotiveerde werknemers voor het succes van uw bedrijf.

Als KMO bedrijfsleider bent u vanzelfsprekend overtuigd dat uw werknemers hét belangrijkste ‘kapitaal’ van uw onderneming zijn. Extralegale voordelen motiveren uw medewerkers op een fiscaal voordelige manier én u heeft meteen een extra troef in handen om nieuw talent aan te trekken.

Hospitalisatie en meer

Een hospitalisatieverzekeringambulante kostentandzorg, thuiszorg, … u stelt het pakket samen voor uw werknemers volgens uw budget. Een enorme troef om uw gemotiveerde medewerkers aan uw bedrijf te binden.

Groepsverzekering, een extra pensioen

Bouw op een fiscaalvriendelijke manier mee aan een veilige toekomst voor uw werknemers d.m.v. een groepsverzekering en versterk de professionele uitstraling van uw onderneming. U houdt controle over het te besteden budget. 

Wilt u meer weten en het beste voorstel voor uw bedrijf ontvangen? Contacteer ons vrijblijvend voor een voorstel op maat van uw bedrijf.

5 voordelen voor uw KMO

Waarom zou u voor een verzekeringsmakelaar kiezen?

 1. Onafhankelijk: als onafhankelijk verzekeringsmakelaar werken wij vanuit ’the best interests’ voor u als KMO’er, bedrijfsleider, zelfstandige, onze cliënt. Want u bent onze cliënt en niet de verzekeraar(s). We analyseren niet enkel de risico’s maar vanuit onze ‘expertise in mensentaal’, spreken we de taal van onze cliënt.
 2. Toegang tot een ruim aantal verzekeraars met voordelen: wij bieden u naast de beste dekking in functie van uw business ook op maat hiervan de meest competitieve premies voor uw verzekeringen aan.

  In 1984 bracht het toenmalige Royal Belge het concept van een verzekeringspakket op de Belgische markt toen ze het verzekeringspack Saphir lanceerde. Sindsdien hebben heel wat verzekeraar zich dit concept eigen gemaakt. Dit zorgt tot op de dag van vandaag nog steeds voor een belangrijke vereenvoudiging. Want geef toe, als bedrijfsleider steekt u liever uw energie in het bereiken van doelstellingen dan uw kostbare tijd te verliezen aan een administratieve rompslomp.

  Administratieve vereenvoudiging: een gedetailleerd overzicht van de gekozen waarborgen, opties en de verzekerde bedragen. Vaak zijn deze packs via een digitaal platform te raadplegen of beheren.

  Financiële voordelen: een globale premie vanuit een vervaldag die u indien gewenst kosteloos gespreid via domiciliëring kunt betalen. Als totaalcliënt geniet u eveneens van talrijke kortingen, verhoogde waarborgen, bijstand, bonussystemen en of toekenning van een winstdeling in geval van weinig schadelast.
 3. Van zelfstandige tot zelfstandige dat praat eens zo makkelijk: uw business en haar risico’s willen wij graag begrijpen door samen te werken met u, om uw zaak vervolgens te kunnen vrijwaren. In samenspraak met de gekozen verzekeraar doen we dit via ons ‘Protection Program’ voor uw business. Verzekeringsmakelaar Luk Maes tevens bestuurder van Maes Group BV is uw vast aanspreekpunt.
 4. Schade: wij adviseren u waarvoor een claim mogelijk is, stellen uw dossier gedetailleerd samen en verdedigen dit richting verzekeraar. Wij werken samen met u en de verzekeraar om de afhandeling te bevorderen.
 5. Schoenmaker blijf bij uw leest: als specialist in ons vak leggen wij u graag alles uit in mensentaal en informeren u in functie van uw behoeften en risico’s. Terwijl u zich focust op uw zaak, zorgen wij van A tot Z voor uw dossier. Heeft u een vraag of probleem dan hoeft u enkel ons te contacteren, want niet voor niets zijn wij ‘uw architect in financiën’ en bieden ‘expertise in mensentaal’ aan.
Insurance Scan KMO: doe de check in 5 minuten

Wanneer werd uw verzekeringsdossier de laatste keer bekeken?

Test zelf of u in aanmerking komt voor een verbetering van uw verzekeringsdossier. Indien u één van de volgende vragen positief beantwoordt, doe dan de gratis KMO Insurance Scan,

 • Mijn verzekeringen lopen via een bank;
 • Mijn verzekeringen lopen via verschillende tussenpersonen en of kantoren;
 • Mijn verzekeringen lopen rechtstreeks bij een verzekeraar;
 • De laatste 3 jaar had ik geen check-up van mijn dossier;
 • Ik ben niet tevreden en of heb de indruk dat er weinig wordt gedaan in mijn dossier;
 • De laatste 3 jaar mocht ik nooit een premieteruggave van mijn betaalde premies ontvangen;
 • Ik heb verschillende voertuigen op de baan;
 • Ik heb geen aparte, onafhankelijke rechtsbijstand die het voor mij opneemt.

Bent u als ondernemer benieuwd welke risico’s uw bedrijf loopt? U kunt ons ook rechtstreeks contacteren zonder de KMO Insurance Scan uit te voeren. Aan de hand van een risicoanalyse onderzoeken wij welke risico’s worden afgedekt en aan welke risico’s u wordt blootgesteld.

Wij bekijken uw bestaande voorwaarden, actualiseren de voorwaarden aan de huidige noden, onderhandelen als verzekeringsmakelaar een scherpe premie bij de verschillende verzekeraars.

Bescherm uw bedrijf met de juiste verzekering

Investeer vandaag in de juiste bedrijfsverzekeringen en bescherm uzelf en uw bedrijf tegen onvoorziene uitdagingen. Wacht niet tot het te laat is om de nodige stappen te ondernemen.

Uw verzekeringsmakelaar

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.