ambulante

Wat is een verzekering ambulante zorgen?

De populariteit van de verzekering ambulante zorgen en tandzorg neemt toe in België, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Assuralia, de Belgische verzekeringskoepel. Volgens het onderzoek heeft één op de zeven Belgen een verzekering ambulante zorgen, terwijl één op de vijf een verzekering tandzorg heeft. Assuralia stelt dat deze verzekeringen nog steeds een enorm potentieel hebben om verder te groeien, met name de verzekering ambulante zorgen.

Zo wordt de verzekering ambulante kosten vaak geïntroduceerd via de werkgever, die doorgaans al een hospitalisatieverzekering aanbiedt. Maar liefst 80% van de Belgische gezinnen heeft al zo’n verzekering. Hierdoor krijgen wellicht de komende jaren dan ook duizenden werknemers via hun werkgever een verzekering toegang tot dergelijke polis. Maar ook privé heeft u de mogelijkheid zich te verzekeren tegen dagdagelijkse medische kosten.

Maar wat is een verzekering ambulante zorgen precies?

Ambulante zorgen zijn medische en paramedische zorgen die buiten het ziekenhuis plaatsvinden, los van enige hospitalisatie. Een verzekering ambulante kosten voorziet bijvoorbeeld in vergoedingen voor geneesmiddelen, raadplegingen, kinesitherapie, osteopathie, psychologie, tandzorg, brillen of lenzen, hoorapparaten, enz.

Hoewel de populariteit van deze verzekeringen groeit, zijn er nog steeds enkele drempels die mensen ervan weerhouden om voor een verzekering ambulante zorgen te kiezen. Het onderzoek toont aan dat 45% van de respondenten aangeeft de verzekering niet of onvoldoende te kennen, 34% vindt het te duur en 17% zegt dat de verzekeraar nog niet zo’n product heeft aangeboden. Het onderzoek toont ook aan dat werknemers graag zouden zien dat hun werkgever zo’n verzekering aanbiedt, naar het voorbeeld van de hospitalisatieverzekering.

Ik ken de verzekering niet of onvoldoende

Wanneer werknemers binnen bijvoorbeeld hun cafetariaplan een keuzelijstje krijgen met diverse extralegale voordelen, de hospitalisatieverzekering en de verzekering ambulante zorgen erg hoog scoren. Hoger dan bijvoorbeeld een bedrijfswagen, vergoeding voor internet/elektriciteit of extra vakantiedagen. Dit geeft aan dat dergelijke verzekeringen een absolute meerwaarde betekenen voor de werkgever in het verloningsbeleid. Op deze manier kan de werkgever mee het verschil maken om de juiste mensen te vinden én te behouden.

Vraag of bereken uw offerte nu online

Of contacteer ons met uw vraag.