weersverzekering

Wat is de brede weersverzekering?

Belangrijk bericht voor landbouwers i.v.m. de weersverzekering

De ‘weersverzekering’, een exclusieve samenwerking van AG Insurance en Hagelunie. Hoogstnoodzakelijk nadat de Vlaamse regering in maart 2019 besliste om vanaf 2020 geen vergoeding meer voor openluchtteeltschade door ongunstige weersomstandigheden meer uit te keren in Vlaanderen vanuit het Vlaamse Rampenfonds. En ook al geldt er tot 2025 nog een overgangsregeling, wanneer u voor zo’n schade toch een vergoeding wilt, zult u nu al zélf een verzekering moeten afsluiten. Neemt u een erkende verzekering, dan kunt u een premiesubsidie krijgen.

Hagelunie

Hagelunie is de Nederlandse specialist in gewassen en gewasverzekeringen. Schade veroorzaakt door droogte, vorst, storm en rukwinden, ijzel, hagel en hevige of aanhoudende regen is gedekt via de Brede Weersverzekering.

Welke openluchtteeltschade verzekert de Brede Weersverzekering niét?

In specifieke situaties wordt de schade niet verzekerd vanuit deze verzekering. De algemene voorwaarden van de verzekeraar geven u volledige lijst van uitsluitingen.

  • schade door ‘échte’ natuurrampen (aardverschuiving, grondverzakking, overstroming, natuurbrand…)
  • schade aan illegale gewassen
  • schade die ontstaat doordat u contractuele verplichtingen niet nakomt
  • schade die niét door extreme weersomstandigheden veroorzaakt werd
  • schade door ernstige conflicten of terrorisme
Stel uw vraag

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.