Tandverzekering

Wat is een tandverzekering?

Een tandzorgverzekering voor een stralende glimlach

Een tandverzekering beschermt u tegen (on)verwachte hoge kosten. Ondanks zowat iedereen minstens een keer per jaar op controle bij de tandarts gaat, zijn er heel wat kinderen die extra zorg nodig hebben. Heel wat kinderen van rond de 14 dragen een beugel en deze kosten kunnen best hoog oplopen. Laat uw gezonde glimlach zo snel mogelijk verzekeren, en bespaar uzelf heel wat financiële zorgen!

DKV Smile is een van de mogelijke oplossingen op de Belgische markt, maar dan zonder wachttijd.

Hieronder vindt u nog enkele veelgestelde vragen (FAQ’s):

Wat is de DKV tandverzekering zonder wachttijd?

Waarom een DKV tandverzekering?

De Belgische geneeskunde behoort mee tot de top in de wereld. Echter kan tandzorg hierdoor behoorlijk duur uitvallen. Een DKV tandverzekering is geen overbodige luxe en geeft iedereen terug een glimlach. Een gezond gebit draagt bij tot uw algemene gezondheid waardoor u zich beter voelt in uw vel.

Geconventioneerde tandarts of niet?

Een geconventioneerde tandarts werkt aan een officieel vastgelegd tarief. U betaalt enkel remgeld. Een niet-geconventioneerde tandarts hoeft zich niet aan officiële tarieven te houden. Hij kan supplementen vragen bij consultaties. Hoeveel de tandarts extra mag aanrekenen is niet bepaald.

Volgens de laatste cijfers is in België al 45% niet-geconventioneerd. Van de overige 55% zijn een deel tandartsen deels geconventioneerd, anderen werken volledig conform de vastgelegde tarieven. Ook zijn er nog heel wat tandartsen binnen deze groep die intussen op pensioen zijn.

“Naast de vrije keuze van tandarts (geconventioneerde of niet), is er geen wachttijd!”

Voorbeeld verwijderen abces

Een volwassene liet een abces op een snijtand verwijderen. De kostprijs voor deze ingreep kwam op 584 euro. Hiervan werd slechts 140 euro door de mutualiteit terugbetaald. Dit betekende dat de patiënt zo’n 76% ofwel 444 euro uit eigen zak moest betalen. Gelukkig kon de patiënt beroep doen op de tandverzekering waardoor deze bijkomend 70% kreeg terugbetaald.

Voorbeeld orthodontische behandeling

De gemiddelde kostprijs voor een orthodontische behandeling bedraagt € 2.400 à € 2.500.

Hiervan wordt gemiddeld slechts € 921 euro ofwel 37% terugbetaald. Dit betekent dat er nog zo’n 1.500 euro zelf door de patiënt (of de ouders) moet worden opgehoest!

Omdat deze behandeling meestal gebeurt bij tieners, besloot DKV deze waarborg te voorzien voor de leeftijdscategorie van 9 tot en met 21 jaar. Hierdoor blijven de premies rekening houdend met de uitgebreide tussenkomsten, zeer scherp.

Tandverzekering

Productinformatie (IPID-fiche)

Bereken hier online uw persoonlijke offerte.

Wat is het bewijsstuk voor uitgevoerde behandeling(en) bij de tandarts?

Het formulier bewijsstuk voor uitgevoerde behandeling(en)

Het formulier bewijsstuk voor uitgevoerde behandeling(en) is een gestandaardiseerd document dat als bewijsstuk kan dienen voor de terugbetaling van tandheelkundige kosten. Het document vindt u terug op de website van het RIZIV en kadert binnen administratieve vereenvoudiging.

Dit nieuwe bewijsstuk zal naast de aanvullende verzekeringen van de ziekenfondsen ook worden gebruikt door privé-verzekeraars zoals bijvoorbeeld DKV. Binnen de DKV tandverzekering zorgt dit document voor vlottere verwerking van terugbetaling van tandheelkundige kosten. Het attest van gepresteerde tandzorg (S152) is hierdoor niet langer nodig en verdwijnt na 31 december 2022.

Hoe werkt het?

Het attest wordt op uw vraag bij uw tandarts aangemaakt waardoor u zelf niets meer hoeft in te vullen. Vervolgens kunt u dit document makkelijk bezorgen aan uw verzekeraar.

Dé specialist voor uw tandverzekering

Voor uw tandzorgverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw tandzorgverzekering berekenen.

Uw offerte online berekenen?

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.