Wat is een schuldsaldoverzekering?

De schuldsaldo is een verzekering die uw partner en of erfgenamen zal beschermen in geval van overlijden. Want als u overlijdt, erven uw partner en kinderen niet enkel uw bezittingen maar ook uw schulden. De overlijdensverzekering zal m.a.w. de erfgenamen tegen financiële problemen beschermen door het krediet geheel of gedeeltelijk terug te betalen.

Is een schuldsaldo verplicht?

Een schuldsaldoverzekering is geen wettelijk verplichte verzekering.

Een kredietgever kan u nooit verplichten om een schuldsaldoverzekering via hem af te sluiten! U bent altijd vrij om zelf te kiezen al kan de kredietverstrekker u wel betere kredietvoorwaarden voorstellen als u de schuldsaldoverzekering toch via hem of zijn partnermaatschappij afsluit. Deze betere voorwaarden worden dan meestal toegestaan als 'voorwaardelijke' korting. Bekijk steeds goed de voor- en nadelen.

Laat u niet enkel adviseren door een onafhankelijk expert in kredieten maar ook een onafhankelijk expert in verzekeringen die u ook fiscaal de nodige tips kan geven.

Enkel een schuldsaldoverzekering bij een hypothecair krediet?

De meeste mensen kennen een schuldsaldoverzekering als een overlijdensdekking wanneer ze grote bedragen ontlenen, zoals bij een hypothecair krediet. Maar ook bij een lening op afbetaling (bv. autolening, renovatielening, ...) kan een schuldsaldoverzekering aangewezen zijn om uw familie financieel te beschermen. Zelfs in constructies met schenkingen kan een (tijdelijke) overlijdensdekking interessant zijn.

De premie

De premie van een schuldsaldoverzekering kunt u in één keer betalen of in kleine stukjes, zoals bv. jaarlijks of zelfs maandelijks.

- Wenst u uw premie fiscaal te optimaliseren?
- Verkiest u meteen de premie te betalen of kiest u voor kleine (bv. maandelijkse) premies?
- ...

Uw schuldsaldoverzekering (voor)financieren?

Uiteraard kunnen verschillende elementen belangrijk zijn voor u.

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar brengen we uw behoeften in kaart, vergelijken wij verschillende verzekeringsmaatschappijen voor u op de Belgische markt, stellen wij i.f.v. uw keuzes de meest voordelige polis voor en optimaliseren het voorstel.