Wat is een schuldsaldoverzekering?

Wat is een schuldsaldoverzekering?

De schuldsaldoverzekering is een dekking die uw partner en of erfgenamen zal beschermen in geval van overlijden. Want als u overlijdt, erven uw partner en kinderen niet enkel uw bezittingen maar ook uw schulden. De overlijdensverzekering zal m.a.w. de erfgenamen tegen financiële problemen beschermen door het krediet geheel of gedeeltelijk terug te betalen.

Is een de overlijdensverzekering verplicht?

Een kredietgever kan u nooit verplichten om een overlijdensverzekering via hem af te sluiten! U bent altijd vrij om zelf te kiezen al kan de kredietverstrekker u wel betere kredietvoorwaarden voorstellen als u de schuldsaldoverzekering toch via hem of zijn partnermaatschappij afsluit. Deze betere voorwaarden worden dan meestal toegestaan als ‘voorwaardelijke’ korting. Bekijk steeds goed de voor- en nadelen.

Een schuldsaldo is geen wettelijk verplichte verzekering.

Laat u niet enkel adviseren door een onafhankelijk expert in kredieten maar ook een onafhankelijk expert in verzekeringen die u ook fiscaal de nodige tips kan geven.

Enkel een schuldsaldoverzekering bij een hypothecair krediet?

De meeste mensen kennen een schuldsaldoverzekering als een overlijdensdekking wanneer ze grote bedragen ontlenen, zoals bij een hypothecair krediet. Maar ook bij een lening op afbetaling (bv. autolening, renovatielening, …) kan een schuldsaldoverzekering aangewezen zijn om uw familie financieel te beschermen. Zelfs in constructies met schenkingen kan een (tijdelijke) overlijdensdekking interessant zijn.

schuldsaldo, verzekering, overlijden, lening, krediet

De premie

De premie van uw overlijdensverzekering kunt u in één keer betalen of in kleine stukjes, zoals bv. jaarlijks of zelfs maandelijks.

– Wenst u uw premie fiscaal te optimaliseren?
– Verkiest u meteen de premie te betalen of kiest u voor kleine (bv. maandelijkse) premies?
– …

Uw schuldsaldoverzekering (voor)financieren?

Uiteraard kunnen verschillende elementen belangrijk zijn voor u.

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar brengen we uw behoeften in kaart, vergelijken wij verschillende verzekeringsmaatschappijen voor u op de Belgische markt, stellen wij i.f.v. uw keuzes de meest voordelige polis voor en optimaliseren het voorstel.

Dé specialist voor uw schuldsaldoverzekering

Voor uw schuldsaldoverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw verzekeringen berekenen.

Vraag uw offerte

Online

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.

Deze website gebruikt cookies. Wanneer u doorgaat op deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.  Meer info