zonnepanelen, Maes Group

Wat doen zonnepanelen met uw brandverzekering?

Toen Vlaanderen vorig jaar de terugdraaiende teller afschafte, vroegen velen zich af of het financieel wel nog zo interessant was om zonnepanelen te plaatsen. Ondertussen is de interesse opnieuw groter, wellicht zitten de huidige energieprijzen daar voor iets tussen.

Ons energieverbruik stijgt ook elk jaar. Bovendien waren we de voorbije twee jaar vaker thuis, wat ons verbruik en dus ook onze energiefactuur deed stijgen. Toch is dat lang niet de enige reden waarom je zonnepanelen zou (laten) plaatsen. Zo’n installatie kan ook een milieubewuste keuze zijn, in sommige gevallen komt ze er na aankoop van een elektrische wagen of een warmtepomp …

Wat de reden ook is, zonnepanelen blijven vaak een grote investering. U hebt er dus alle baat bij dat ze goed verzekerd zijn.

Liet u zonnepanelen plaatsen?

Dan brengt u best uw verzekeraar op de hoogte om te vermijden dat u onderverzekerd bent. Omdat zonnepanelen de waarde van uw woning verhogen, heeft dat een impact op de te verzekeren waarde en het risico. Ga daarom met uw verzekeraar na of u niet onderverzekerd bent, en pas indien nodig uw brandverzekering aan.

Gaat uw premie dan omhoog?

Moet uw brandpolis niet aangepast worden? Dan hebben zonnepanelen over het algemeen geen invloed op uw premie. In specifieke gevallen is het wel mogelijk dat uw verzekeraar een bijpremie aanrekent.

Voert u ook andere werken uit?

Ook daarvan is uw verzekeraar best op de hoogte om onderverzekering te vermijden. Eigenlijk geldt dat voor alle aanpassingen die (mogelijk) de waarde van uw woning veranderen. Denk maar aan een aanbouw, een extra badkamer, een zwembad, enzovoort.
Voert u aanpassingen uit in of rond uw woning? Twijfel dan niet en geef mij een seintje zodat ik, samen met uw verzekeraar, kan nagaan of uw verzekering ook aangepast moet worden.

Hebt u nog vragen?

Dan kunt u bij mij terecht, ik zorg ervoor dat uw (t)huis goed verzekerd is!

Bron: Brokersnewsletter, mijnenergie.be, livios.be, engie.be, abcverzekering.be

Bereken uw offerte online

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.