De premie van uw autoverzekering

De premie van uw autoverzekering, hoe wordt deze berekend? Verzekeringsmakelaar Maes Group Verzekeringen geeft u graag toelichting. 

Waarom verschilt de premie van een autoverzekering per persoon?

Er wordt rekening gehouden met heel wat gegevens om een premie van een autoverzekering te berekenen. Hieronder sommen we alvast enkele belangrijke criteria op:

Gegevens bestuurder(s)

  • Leeftijd en rijervaring: de premie zal voor een meer ervaren bestuurder lager liggen dan voor een jonge, onervaren bestuurder.

Artikel: een goedkope autoverzekering voor senioren, een illusie?

  • Woonplaats: in een drukke stad ligt het aantal ongevallen hoger dan in bv. een dorp met weinig verkeer.
  • Schadeverleden: had u in het verleden geregeld een 'ongeval in fout' dan wordt de premie hier negatief door beïnvloed.

Gegevens voertuig

  • Vermogen: hoe lager het vermogen (kW), hoe lager de premie van uw autoverzekering en omgekeerd.
  • Waarde: voor de berekening van de eventuele 'omnium'. Naast de cataloguswaarde, kan ook de factuurwaarde worden gerekend.
  • Veiligheidsopties: sommige verzekeraars kennen kortingen toe voor een 'veiligere auto' (bv. achteruitrijsensoren).

Gegevens gebruik

  • Gebruik: enkel privé of ook professioneel?
  • Aantal km: sommige verzekeraars kennen een korting toe wanneer u een beperking accepteert maar is niet altijd het meest voordelig.

Gegevens betalingen

  • Betalingstermijn: een gespreide betalingstermijn kan een de premie beïnvloeden. Sommige verzekeraars bieden gratis pakketten aan.
Welke is de beste autoverzekering?

Wat is het verschil tussen een verzekeringsmakelaar en verzekeringsagent?

De beste autoverzekering is afhankelijk van uw persoonlijke situatie (leeftijd, rijervaring, type auto, schadeverleden, ...) en uw persoonlijke voorkeuren (goedkope autoverzekering, autoverzekering met goede service bij schade, autoverzekering met complete dekkingen, enz.).

Daarom blijven wij als uw verzekeringsmakelaar, uw beste verzekering. Wij bekijken wat voor u belangrijk is, vergelijken de markt voor u en adviseren u bij de keuze van waarborgen.

Dé specialist voor uw autoverzekering

Voor uw autoverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw autoverzekering berekenen.

Kantoor Diest

Telefonisch, online en offline

Online verzekeringsmakelaar

Telefonisch en online