in 45 seconden

De 'autoverzekering' is een algemeen gebruikte noemer die naar verschillende waarborgen kan verwijzen binnen een verzekeringscontract.

BA Auto (Burgerlijke Aansprakelijkheid gemotoriseerde voertuigen) is wettelijk verplicht voor alle auto-eigenaars zodra deze een verkeersrisico vormen (rijden op de baan, geparkeerd staan naast de straat, ...) en verzekert de aansprakelijkheid van de bestuurder van het voertuig als u een ongeval veroorzaakt. Deze verzekering vergoedt de materiële en lichamelijke schade van slachtoffers. Uw eigen verwondingen en de materiële schade aan uw auto worden niet vergoed. Daarom wordt de BA Auto vaak uitgebreid met bijkomende 'opties':

De ('grote' of 'kleine') omnium verzekert een bepaalde materiële schade aan de verzekerde auto.

Rechtsbijstand zorgt ervoor dat uw rechten worden verdedigd, m.a.w. worden de gerechtskosten verzekerd en heeft de verzekerde recht op juridisch advies en bijstand.

De bestuurdersverzekering verzekert de lichamelijke schade van de chauffeur. De inzittenden worden steeds als zwakke weggebruikers beschermd.

Een bijstandsverzekering zorgt voor hulp aan de verzekerde als hij pech krijgt met de wagen (enkele vb.: pechverhelping, wegslepen, op reis, …).