Mag uw partner met uw bedrijfswagen rijden?

Uw bedrijfswagen uitlenen aan uw partner, mag dat? 

Uw bedrijfswagen gebruiken

Uw werkgever bezorgt u als onderdeel van uw loonvoorwaarden een bedrijfswagen. Zo gebruikt u de wagen om van en naar uw werk te rijden. Misschien gebruikt u het voertuig ook om bijvoorbeeld klanten te bezoeken?

 

Maar wat tijdens uw privétijd?

Mogen uw partner of kinderen achter het stuur van uw bedrijfswagen kruipen? Het antwoord hierop is redelijk eenvoudig. Het is aan de werkgever die het voertuig ter beschikking stelt om hierover goede afspraken te maken. Deze afspraken staan meestal duidelijk in de car policy van het bedrijf genoteerd. Zo kan het dus best zijn dat de werkgever beperkingen bepaalt op het gebruik van de wagen. Enkele voorbeelden kunnen zijn: het aantal personen, enkel leden uit het gezin, enkel collega’s, er kan een leeftijdsbeperking worden opgelegd, enz. Neem dus zeker de car policy van uw bedrijf erbij om dit na te kijken.

Bent u niet zeker? Contacteer dan de verantwoordelijke binnen uw bedrijf.

Pertner, rijden, car policy

Dé specialist voor uw verzekeringen

Voor uw autoverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens veel verzekeringen online berekenen.

Kantoor Diest

Telefonisch, online en offline

Online verzekeringsmakelaar

Telefonisch en online