Autorijden met teenslippers, hoe zit dat?

Teenslippers, Maes Group

Wel of geen (teen)slippers in de auto?

Met zo'n zomerse temperaturen sta je er niet meer bij stil wanneer je met de auto rijdt maar mag je met bv. teenslippers eigenlijk wel achter het stuur kruipen van je voertuig?

Eerst het positieve nieuws: nergens in de wegcode wordt het verboden.

 

Artikel 8.3 Elke bestuurder moet in staat zijn te sturen, en de vereiste lichaamsgeschiktheid en de nodige kennis en rijvaardigheid bezitten. Hij moet steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig of zijn dieren goed in de hand hebben.

Dus autorijden met teenslippers is toegestaan?

In theorie wel, echter wanneer de politie van mening is dat je het onvoldoende de rijbewegingen kan uitvoeren omwille van je schoeisel dan kun je een boete krijgen.

En wat bij een ongeval?

Hier geldt dezelfde redenering. Wanneer de verzekeraar van oordeel is dat je zomerse schoen mee aan de basis ligt van het ongeval, dan zou je (deels) aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Alternatief?

Wanneer de slipper van je voet glijdt, kan hij makkelijk achter een pedaal blijven hangen. Ideaal is anders.

Het enige alternatief is bv. een paar sportschoenen aantrekken tijdens het autorijden en van zodra je bent aangekomen die teenslippers uit je koffer toveren. Zo genieten je voeten toch nog van de zomer.