IPT

Wat is een Individuele Pensioentoezegging (IPT)?

Een Individuele Pensioentoezegging of kortweg IPT is een spaarformule  uit de tweede pensioenpijler, waarmee de vennootschap uw beperkt pensioen uit de eerste pijler aanvult. Dit pensioenplan is een individuele levensverzekering die wordt afgesloten door de vennootschap als verzekeringsnemer. De bedrijfsleider wordt in de polis geregistreerd als verzekerde en rechtstreeks begunstigde. Daarom wordt er voor deze groepsverzekering ook gesproken over een WAPBL, nl. aanvullend pensioen voor de zelfstandige bedrijfsleiders.

Waarom zou u kiezen voor deze aanvullende pensioenregeling?

  • Belastingvoordeel: een van de belangrijkste voordelen van IPT is het gunstige fiscale regime. Bijdragen die worden betaald door de vennootschap zijn fiscaal aftrekbaar, wat betekent dat u minder belastingen betaalt.
  • Pensioenopbouw: IPT stelt u in staat om een aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen, waardoor uw financiële zekerheid na uw pensionering wordt versterkt.
  • Bescherming bij arbeidsongeschiktheid: IPT biedt ook de mogelijkheid om uzelf te beschermen in het geval van arbeidsongeschiktheid. U blijft inkomsten ontvangen, zelfs als u niet kunt werken.

Wat u moet weten over IPT?

Het is van vitaal belang om te begrijpen dat IPT wordt gereguleerd door Belgische wetgeving. De premies moeten voldoen aan wettelijke grenzen en voorwaarden. Zo is een van deze regels de 80%-regel.

U bepaalt zelf hoe u uw pensioenkapitaal binnen de Individuele Pensioentoezegging opbouwt:

  • Safety (tak 21): spaarverzekering met gewaarborgde rentevoet die eventueel kan worden aangevuld met een winstdeelname;
  • Invest (tak 23): met de beleggingsverzekering (in functie van uw profiel), streeft u naar een maximale opbrengst;
  • Combi (tak 44): u wenst het beste van beide werelden? U combineert en verdeelt uw stortingen en reserves. Uw risicobereidheid en o.a. leeftijd kunnen hier belangrijke elementen zijn.

Hoe te beginnen met IPT?

  1. Consulteer een expert: Het is verstandig om professioneel advies in te winnen voordat u begint met een IPT-plan. Een pensioenplanner zoals Maes Group met ervaring in IPT kan u helpen bij het opzetten van een plan dat aan uw behoeften voldoet.
  2. Kies een verzekeraar: Kies samen met uw pensioenplanner een betrouwbare verzekeringsmaatschappij om uw IPT-plan te beheren.
  3. Plan voor de toekomst: Zorg ervoor dat u duidelijke doelen stelt voor uw IPT-plan, zodat u uw financiële toekomst effectief kunt plannen.

Klaar om uw financiële toekomst te optimaliseren met een IPT? Neem vandaag nog actie en laat Maes Group u begeleiden naar een zorgeloos pensioen. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het opzetten van uw eigen IPT-plan op maat. Bereik ons telefonisch, online of offline, want uw financiële gemoedsrust is onze prioriteit. Investeer in uw toekomst met Maes Group en zet vandaag de eerste stap naar financiële zekerheid!

Vraag uw offerte online

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.