Tak 23, Maes Group

Wat is een tak 23?

Tak 23 als ideale oplossing voor uw spaargeld?

Waarom is een tak 23 een interessant alternatief voor uw spaarboekje? De Belg is spaarkampioen en heeft quasi 300 miljard euro aan spaargelden op de traditionele spaarrekeningen staan. Maar rekening houdend met de lage spaarrente en de inflatie … verliest u geld via een spaarrekening.

Is het veilig?

Een hoger rendement nastreven, is het doel. Het is essentieel uw uw beleggersprofiel te bepalen. Meer risico betekent een potentieel hoger rendement, u neemt zelf zoveel of zo weinig risico als u zelf wenst. Toch blijft u best trouw aan uw profiel als we dit bekijken binnen uw volledige beleggingsportefeuille.

U kunt uw risico’s beperken door o.a. gebruik te maken van een brede waaier aan beleggingsfondsen met verschillende risicoklassen, verschillende beschermingsmechanismen, enz.

Rendement

Het rendement is afhankelijk van de resultaten van de beleggingsfondsen waarin u via de beleggingsverzekering tak 23 belegt. Zo profiteert u mee van een positief beursklimaat, in ruil moet u bereid zijn verliezen te dragen bij eventuele koersdalingen van de fondsen.

Ondanks de kans dat bepaalde beleggingsfondsen het even wat minder goed kunnen doen, kunt u zich daar deels tegen wapenen door uw belegging te spreiden over meerdere gerenommeerde fondsen met verschillende risicoklassen. U kiest zelf of u belegt via een eenmalige storting of spaart via bv. maandelijkse stortingen. Door te beleggen via regelmatige stortingen kunnen de pieken dalen van de beurs neutraliseren.

Kosten

De overheid rekent eenmalig een premietaks van 2%, echter is een tak23-verzekering fiscaal erg interessant.

Instapkosten zijn een percentage afhankelijk van het gestorte bedrag, de gekozen beleggingsduur, enz.

Sommige verzekeraars rekenen een beheervergoeding aan terwijl de meesten dit herleiden tot 0.

Uitstapkosten zijn er meestal niet. Echter houdt u best rekening met de beleggingshorizon van de eigenlijke belegging. Maar meestal kunt u er op elk moment zonder enig probleem uitstappen.

Voordelen

Een levensverzekering tak 23 biedt heel wat voordelen. Hieronder sommen we enkele voordelen op:

  • lage instapdrempel: u kunt al vanaf 10 euro per maand starten
  • Geen roerende voorheffing op meerwaarde
  • Geen taks op beursverrichtingen
  • mogelijkheid tot o.a. een voordelige overlijdensdekking toe te voegen
  • de begunstigde(n) kiest u volledig vrij (en kunt u vrij wijzigen)
  • Successieplanning: een handige tool om uw successie te plannen

Bancair fonds of een tak 23?

Bij een bancair fonds betaalt u geen 2% premietaks doch betaalt u eventueel een taks op beursverrichtingen en ligt roerende voorheffing op de loer.

  • Kapitalisatiebevek zonder vast rendement: er zal 30% op de meerwaarde afkomstig van intresten worden gerekend. Ook meerwaarden op het obligatiegedeelte (een fonds met >10% obligaties of gelijkaardige activa) ontsnappen hier niet aan.
  • Kapitalisatiebevek met vast rendement: er zal 30% op de totaliteit van uw meerwaarde worden aangerekend.
  • Distributiebevek:  er zal 30% van de dividenden worden afgehouden.

Dé specialist voor uw tak 23

Een tak 23 wordt belast bij instap, terwijl een bancair fonds wordt belast op meerwaarde. Hierdoor zal een tak 23 snel interessanter blijken dan een bancair fonds, zeker voor de defensieve tot neutrale belegger. Benieuwd hoeveel uw geld kan opbrengen >>

Zowel voor uw spaarverzekering als beleggingsverzekering tak 21 kunt u ons als adviseur makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat we naast onze lokaal ook online aanwezig zijn, kunt u online bekijken wat er allemaal mogelijk is.

Vraag uw offerte online

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.