Tak 23 als ideale oplossing voor uw spaargeld?

De Belg is spaarkampioen en heeft meer dan 230 miljard aan spaargelden op de traditionele spaarrekeningen staan. Rekening houdend met de lage spaarrente en de inflatie ... verliest u geld via een spaarrekening.

U kan zelf kiezen of u belegt via een eenmalige storting of spaart via bv. maandelijkse stortingen.

Is het veilig?

We bepalen samen uw beleggersprofiel. Zo neemt u zoveel of zo weinig risico als u zelf wilt.

Rendement

Het rendement is afhankelijk van de resultaten van de beleggingsfondsen waarin u via de beleggingsverzekering tak 23 belegt. Zo profiteert u mee van een positief beursklimaat, in ruil moet u bereid zijn verliezen te dragen bij eventuele koersdalingen van de fondsen.

Ondanks de kans dat bepaalde beleggingsfondsen het even wat minder goed kunnen doen, kunt u zich daar deels tegen wapenen door uw belegging te spreiden over meerdere gerenommeerde fondsen met verschillende risicoklassen. Ook regelmatige stortingen kunnen de pieken dalen van de beurs neutraliseren.

Kosten

De overheid rekent eenmalig een premietaks van 2%.

Echter is een tak23-verzekering fiscaal erg interessant. Zo betaalt u geen roerende voorheffing, geen belasting op meerwaarde en betaalt u geen beurstaksen.

Instapkosten zijn een percentage afhankelijk van het gestorte bedrag, de gekozen beleggingsduur, enz.

Sommige verzekeraars rekenen een beheervergoeding aan terwijl de meesten dit herleiden tot 0.

Uitstapkosten zijn er meestal niet. Echter houdt u best rekening met de beleggingshorizon van de eigenlijke belegging. Maar meestal kunt u er op elk moment zonder enig probleem uitstappen.

 

Als erkend verzekeringsmakelaar werken wij samen met tal van verzekeraars en gerenommeerde fondsbeheerders. Zo vinden wij steeds de meest geschikte oplossing voor u.