Samenwonen, Maes Group

Gaan jullie samenwonen in 2023? Denk ook aan jullie verzekeringen!

Gaan jullie binnenkort samenwonen?

Gaan jullie in 2022 samenwonen?  Fantastisch! Proficiat met deze belangrijke stap. Ongetwijfeld zal jullie vragenlijstje snel vol raken maar vergeet ook jullie verzekeringen niet af te toetsen, want sommige polissen moeten misschien worden aangepast.

Adreswijziging

Het lijkt een evidentie maar als jullie adres wijzigt, geef ons dit dan zo snel mogelijk door zodat wij als verzekeringsmakelaar alle nodige aanpassingen kunnen uitvoeren en de verzekeraars kunnen informeren. Zo wordt alle briefwisseling steeds correct bezorgd.

Autoverzekering

Naast de klassieke adreswijziging, kan de regio invloed hebben op de premie van uw autoverzekering. Zo kunt u in ons artikel ‘de premie van uw autoverzekering‘ lezen dat in een drukke stad het aantal ongevallen hoger ligt dan in bv. een dorp met weinig verkeer.

Rijdt uw partner regelmatig met uw wagen? Dan kan het aangewezen zijn hem/haar te registreren in de autopolis als bestuurder.

Familiale verzekering

Wonen jullie elk nog thuis bij jullie ouders? Een familiale verzekering is absoluut aan te raden, wij zorgen voor een gezamenlijke polis die jullie beiden verzekert.

Wonen jullie tot nu toe elk alleen en hebben jullie elk afzonderlijk een familiale verzekering? Dan schrappen we best een van beide polissen en vormen de bestaande polis om naar een gezamenlijke polis. Ook al betaalt een alleenstaande een lagere premie, toch zal de premie voor een gezamenlijke polis opmerkelijk lager uitvallen dan de kostprijs van twee verzekeringen voor alleenstaanden.

Brandverzekering

Gaan jullie iets kopen, bouwen of eerder huren?

Als jullie iets gaan huren, lees dan zeker ook onze artikels over huurdersaansprakelijkheid en huurwaarborg.

Naast het gebouw dat u meestal verzekert in de brandverzekering, is ook uw inboedel beschermen aangewezen. Wanneer u met uw partner gaat samenwonen, wordt de inboedel een stuk uitgebreider. Daarom is het belangrijk af te toetsen of de verzekerde waarde in uw brandpolis nog actueel is.

Hebben jullie elk een eigen ’thuis’ en gaan jullie nu samenwonen? Dan zetten we uiteraard de brandverzekering stop voor het pand dat jullie niet langer huren van zodra het huurcontract afloopt of van zodra de woning(en) is/zijn verkocht. Gaan jullie als eigenaar een van beide panden verhuren, vergeet ons ook dan hierover zeker niet te informeren!

Hospitalisatieverzekering

Heeft u via uw werkgever een hospitalisatieverzekering? Dan is het soms mogelijk uw samenwonende partner hierin op te nemen. Denk dan zeker aan een wachtpolis voor hem / haar.

Levensverzekeringen

Spaar- of beleggingsverzekeringen zoals pensioensparenlangetermijnsparen, een groepsverzekering via uw werkgever, … hebben een begunstigde bij overlijden. Misschien wenst u (afhankelijk van het type verzekering) de begunstiging te wijzigen naar uw samenwonende partner?

Uw verzekeringsmakelaar

Telefonisch, online en offline.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.