bedrijfsschade, verzekering, onderneming

Wat is een verzekering bedrijfsschade?

Bedrijfsschade: de levensverzekering van uw onderneming

Nog te vaak onderkennen ondernemers het belang van een verzekering bedrijfsschade. Regelmatig krijgen we de vraag wat het nut is van dergelijke waarborg. Het is een verzekering die deel uitmaakt van de brandverzekering. Na schade wordt de bestaanszekerheid van uw onderneming verzekert door te zorgen voor continuïteit en door het potentieel verlies aan inkomsten op te vangen.

“60% van de bedrijven zonder bedrijfsschadeverzekering gaan in faling binnen de 2 jaar na een zware brandschade!”

Uw onderneming kan bij een brand of stormschade niet alleen materiële schade oplopen maar ook de economische gevolgen liggen op de loer. Stel dat hierdoor de productie binnen een bedrijf stilvalt, dan kan er geen omzet worden gedraaid en valt de winst weg. En dit terwijl heel wat vaste kosten aanwezig blijven. Dergelijk probleem sleept vaak maanden aan. Doordat de verzekering bedrijfsschade het behoud van het bedrijfsresultaat verzekert, brengt de bedrijfsschadeverzekering uw onderneming terug in de financiële situatie alsof de schade zich niet had voorgedaan.

“Een verzekering bedrijfsschade is niet enkel voor grote bedrijven maar ook een KMO en zelfstandige doen er goed aan!”

Een verzekering op maat

Een bedrijfsschadeverzekering is echt maatwerk. Zo lijkt het brandrisico bij een houthandel toch opmerkelijk hoger te liggen dan bijvoorbeeld bij een schoenenwinkel of betonproducent. Iedere onderneming opereert binnen een specifiek kader. Daarom is een grondige inspectie en risicoanalyse de basis waarna de detailcijfers van de balans de financiële analyse toevoegen.

“Als ondernemer heeft u dé verantwoordelijkheid. U kunt zich niet permitteren te gokken en geen bedrijfsschadeverzekering te nemen.”

De regel van evenredigheid

Te hoog verzekeren heeft geen nut, te laag verzekeren is een hoog risico. De verzekeraar keert een bedrag als schadevergoeding uit. Dit bedrag wordt berekend op basis van de verhouding tussen het verzekerd kapitaal en de werkelijke waarde van de beschadigde goederen,  ook wel de evenredigheidsregel genoemd.

Stel dat uw onderneming 50.000 euro schade lijdt aan het gebouw. De waarde van het bedrijfspand is 200.000 euro terwijl er slechts een verzekering werd afgesloten voor 100.000 euro. Met andere woorden zal de verzekeraar 25.000 euro vergoeden (200.000 euro / 100.000 euro = 50%) van de schade t.b.v. 50.000 euro.

Dé specialist voor uw verzekering bedrijfsschade

Voor uw verzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw verzekering berekenen, afsluiten en beheren.

Uw verzekeringsmakelaar

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.