twwede, pand, verblijf, buitenverblijf, opbrengstpand, krediet, lening

Een tweede verblijf financieren in binnen- of buitenland

Een tweede verblijf aankopen

Een tweede verblijf in de Ardennen, aan de kust of liever een studentenverblijf voor de kinderen aanschaffen? Voor aankopen van een tweede verblijf in België geldt dat in meer dan 70% van de gevallen dat er een huuropbrengst wordt nagestreefd. Dus ook een appartement in België om te verhuren behoort tot de mogelijkheden. Maar wist u dat we via onze partners ook alternatieven hebben in het buitenland met meestal een opmerkelijk betere ROI (return on investment)?

Lees ‘Investeren in Belgisch of buitenlands vastgoed?

Uw tweede verblijf financieren

In 2017 was bij verschillende kredietverstrekkers al 1 op 5 kredieten ofwel 20% bestemd voor een tweede verblijf. En dit is de laatste jaren enkel gestegen. Meestal via een klassieke financiering of woonkrediet.

U kunt kiezen voor verschillende terugbetalingswijzen:

  • vaste kapitaalsaflossingen
  • de gekende vaste mensualiteiten
  • een bulletkrediet ook wel vastetermijnkrediet of eindetermijnkrediet genoemd, waarbij u tijdens de looptijd geen kapitaal aflost.

Uiteraard zijn er nog heel wat tussenoplossingen via het woonkrediet die op de kredietmarkt kunnen worden samengesteld.

Uw voordeel om via een onafhankelijk kredietmakelaar te werken

Wanneer u een bestaand woonkrediet heeft waar intussen een belangrijk deel van het ontleende kapitaal, dan kan een wederopname mogelijk een oplossing bieden. Via dit alternatief kunt u mogelijk besparen op notaris- en hypotheekkosten.

Wanneer u een tweede verblijf in het buitenland aanschaft, is het in sommige Europese landen mogelijk om ter plaatse een krediet aan te gaan bv. via een lokale bank. De werkwijzen en kenmerken kunnen erg verschillen t.o.v. deze die u gewend bent in België! Voor sommige landen kunt u soms via een Belgische kredietverstrekker een oplossing vinden.

Ook een groepsverzekering biedt een interessant alternatief voor het bekomen van een tweede verblijf.

Maak meteen uw online afspraak

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.