pensioen, zelfstandige, zelfstandigen, pensioenovereenkomst

Wat is een POZ?

POZ, een pensioenovereenkomst voor zelfstandigen zonder vennootschap

Steeds meer zelfstandigen hebben de boodschap begrepen en bouwen een aanvullend pensioen op via een (S)VAPZ. Dit is een extra oplossing als aanvulling op uw wettelijk pensioen, maar blijft al bij al beperkt.

De individuele pensioentoezegging (IPT) maakt het mogelijk het wettelijke pensioen verder aan te vullen, dit is echter exclusief voorbehouden aan zelfstandigen met vennootschap.

Bent u een zelfstandige zonder vennootschap? Voor zelfstandigen zonder vennootschap  (natuurlijke personen) is er goed nieuws. Om de meer dan 300.000 zelfstandigen in België zonder vennootschap van dezelfde voordelen te laten genieten als hun collega’s met vennootschap wordt de POZ (Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen) in het leven geroepen.

Voordelen

  • U kunt vrijwillig  bijsparen voor uw pensioen bovenop uw (S)VAPZ.
  • Op einddatum geniet een POZ van een gunstig belastingregime van 10%.
  • Op de bedragen van een POZ rust een belastingvermindering van 30% voor zover de 80%-regel werd gerespecteerd.

Conclusie

Voor een optimale pensioenopbouw kunt u best uw (S)VAPZ volstorten en daarna verder bouwen aan uw pensioen met de POZ. De bijdragen in een (S)VAPZ-contract zijn immers voor 100% fiscaal aftrekbaar als beroepskost waardoor het belastingvoordeel kan oplopen tot meer dan 50%.

Wanneer uw (S)VAPZ is volstort, raden we zeker een POZ zijn omdat u zo fiscaal voordelig uw pensioen opbouwt.

Vraag uw offerte online

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.