mobilehomeverzekering, motorhome, verzekering, Maes Group, Verzekeringen, verzekeringsmakelaar

Wat is een mobilhome verzekering?

Welke waarborgen in uw mobilhome verzekering?

In uw mobilhome verzekering dient u net zoals bij uw autoverzekering de verplichte BA-waarborg af te sluiten. Ook heeft u de mogelijkheid om enkele optionele waarborgen te kiezen voor uw camper.

Burgerlijke aansprakelijkheid

De BA is bij wet een verplichte waarborg die derden. Bent u bij een ongeval in fout, dan zal deze waarborg tussenkomen. De tegenpartij wordt dan vergoedt voor alle materiële schade. Maar ook de eventuele lichamelijke schade die werd veroorzaakt, zal worden vergoed.

Voor de materiële schade wordt de herstelling vergoedt aan derden. In geval van totaal verlies wordt er een vergoeding uitbetaald.

Onder lichamelijke schade wordt alle mogelijke schade uitbetaald die andere personen (ook uw passagiers) hebben geleden. Meestal zijn dit medische kosten en aanverwanten.

De schade aan uw eigen kampeerwagen zal de burgerlijke aansprakelijkheid niet vergoeden. Ook uw eigen medische kosten als bestuurder worden niet vanuit de BA terugbetaald.

Rechtsbijstand

Van zodra uw rechten moeten worden verdedigd is een rechtsbijstandsverzekering cruciaal. Ook als u uw rechten moet laten gelden is deze bijstand belangrijk.

Omnium

Er zijn verschillende soorten omnium voor uw motorhome. Naast o.a. de grote en kleine omnium, is er eveneens een omnium voor natuurschade en glasbraak.

Grote of volledige omnium: De grote omnium dekt naast de waarborgen van de kleine omnium ook uw eigen schade. Hierdoor bent u bv. ook verzekerd tegen vandalisme, uw voertuigschade bij een verkeersongeval waarvoor u aansprakelijk bent, …

Kleine of gedeeltelijke omnium: In een kleine omnium zitten bijna steeds volgende dekkingen: brand, glasbraak, natuurkrachten, diefstal, aanrijding met wild en loslopende dieren.

Natuurschade en glasbraak: Wanneer u niet kiest voor een grote of kleine omnium komt deze laatste omnium in the picture. Deze omnium geeft dus dekking bij materiële schade door natuurkrachten zoals bv. storm, hagel, overstromingen. Ook bij glasbreuk zorgt deze waarborg voor een volledige dekking.

Extra uitbreidingen

Wenst u uw omnium verder uit te breiden met een langere periode zonder waardeverlies? Ook wanneer u extra opties, toebehoren en o.a. de vervoerde voorwerpen wilt laten verzekeren, is deze uitbreiding aan te raden. Wilt u een monovolume als vervangvoertuig? In deze uitbreiding kan dit perfect.

Dé specialist voor uw mobilhome verzekering

Voor uw motorhome verzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt ook veel verzekeringen online berekenen en afsluiten.

Vraag uw offerte online aan

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.