Wat is een rechtsbijstandsverzekering?

Een rechtsbijstandsverzekering verdedigt uw belangen als verzekerde. Dit kan wanneer u schade hebt geleden, maar ook als u schade hebt veroorzaakt of zelfs om vrijblijvend informatie in te winnen over uw rechten ook al is er nog geen sprake van een geschil.

Uw rechtsbijstand fiscaal aftrekken van uw belastingaangifte?

De verzekering zal tussenkomen in het geschil en bekijken of een minnelijke schikking mogelijk is. Dit betekent dat veel dossiers op deze manier worden afgehandeld met het grote voordeel dat ze in een dossier veel sneller tot een oplossing komen. Want wanneer een dossier voor de rechtbank wordt gebracht kan de looptijd aardig oplopen alvorens een uitkomst volgt.

Wat wordt er gedekt binnen rechtsbijstand?

De rechtsbijstandsverzekering dekt de kosten die voortvloeien uit de gerechtelijke procedures maar nooit de schadevergoeding die u eventueel moet betalen wanneer u aansprakelijk wordt geacht voor een geschil. Hiervoor komen verzekeringen zoals de familiale, brand- of autoverzekering tussen.

U kiest zelf voor welke (rechts)domeinen u een dekking wenst. De waarborgen bieden een financiële bescherming bij x-aantal geschillen. Zo kan de rechtsbijstand tussenkomen bij een geschil na een verkeersongeval. Maar ook wanneer er een conflict is met uw buurman, op het werk of als consument kan de verzekering uw rechten doen gelden. En wat als ik een advocaat moet kiezen?

Waarom een onafhankelijke rechtsbijstand?

rechtsbijstandsverzekering, KMO, zelfstandige, juridisch, verzekering, verzkeringsmakelaar, Maes Group, Diest

Niet akkoord?

Wat als een minnelijke schikking niet mogelijk blijkt of het voorstel dat of tafel ligt voor u onvoldoende is? Er is een vrijheid van advocaat. De advocaat zal dan oordelen over de haalbaarheid e.d. Blijkt een proces noodzakelijk, dan zal de verzekeraar zijn erelonen ten laste nemen.

Kiezen is verliezen?

Niet noodzakelijk! Er zijn heel wat mogelijkheden. Daarom is onafhankelijk advies van een specialist absoluut noodzakelijk. Zo kiest u de formule die bij u past, want naast de prijs zijn er nog verschillende belangrijke elementen. De juiste verzekering bestaat uit de dekkingen die voor u belangrijk zijn, de juiste vergoedingsplafonds en uiteraard onze uitstekende service. Kiezen voor een onafhankelijke rechtsbijstand, is de juiste keuze!

Dé specialist voor uw rechtsbijstandsverzekering

Voor uw rechtsbijstandsverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw verzekeringen berekenen.

Uw verzekeringsmakelaar

Telefonisch, online en offline

Vraag uw offerte

Online