Fietsverzekering

Wat is een fietsverzekering?

Uw fiets verzekerd, en u?

Een fietsverzekering biedt bescherming voor uw fiets in verschillende situaties, zoals bij schade door een val, diefstal, of andere onvoorziene gebeurtenissen. Of het nu gaat om een kapotte fietsketting, een gestolen fiets die goed op slot stond, of een lege batterij van uw elektrische fiets, een goede verzekering kan veel zorgen wegnemen.

Met de sterke toename van elektrische fietsen, vooral tijdens de periode van COVID-19, groeit ook de vraag naar verzekeringen voor deze fietsen. De kosten van een kwaliteitsfiets, vooral met een batterij, rechtvaardigen een passende verzekering.

“Waar we vroeger voornamelijk racefietsen verzekerd zagen, zijn elektrische fietsen nu de norm geworden!”

Zaakvoerder fietsenwinkel

Welke risico’s worden meestal gedekt?

De meeste fietsverzekeringen bieden dekking voor drie belangrijke risico’s:

  1. Materiële schade (omnium)
  2. Diefstal
  3. Pech

Sommige verzekeraars bieden aanvullende waarborgen of beperken zich tot bepaalde dekkingen. Toch kan een polis met een uitgebreid pakket aan waarborgen van grote waarde zijn.

Belangrijke waarborgen om te overwegen:

  1. Burgerlijke aansprakelijkheid: is een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor uw fiets noodzakelijk, net zoals voor uw auto? Niet altijd. Raadpleeg ons overzichtsartikel over elektrische fietsen voor een duidelijk antwoord.
  2. Fietsbijstand: bij pech of een ongeval met uw fiets, biedt een bijstandsverzekering hulp. Sommige partnermaatschappijen bieden deze bijstand zelfs gratis aan als uitbreiding op een bestaande verzekering.
  3. Lichamelijke ongevallen: als u gewond raakt tijdens een val met uw fiets, biedt een standaard fietsverzekering meestal geen dekking. Overweeg een aanvullende verzekering voor persoonlijke ongevallen voor bredere bescherming.
  4. Rechtsbijstand: bescherm uzelf tegen mogelijke geschillen met betrekking tot uw fiets. Kies voor een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekering via ons kantoor, waarbij de rechtsbijstand voor uw fiets gratis wordt meeverzekerd!

Uw offerte online berekenen?

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.