SWINZ, verzekering, huurder, alleenstaande, gezin, koppel, familie, huur, brandverzekering

Waarom is voor u als huurder een verzekering belangrijk?

Als huurder draagt u niet de verantwoordelijkheid voor het pand zelf, maar dat betekent niet dat u geen bescherming nodig hebt. Een huurdersverzekering is uw schild tegen onverwachte gebeurtenissen die uw bezittingen kunnen bedreigen. Laten we eens kijken waarom het zo belangrijk is om uzelf als huurder te verzekeren:

Bescherming van uw persoonlijke bezittingen

Of u nu in een appartement of huis huurt, uw persoonlijke bezittingen verdienen bescherming. Een huurdersverzekering kunnen uw spullen beschermen tegen gebeurtenissen zoals brand, diefstal, vandalisme en meer. Stel u voor dat er brand uitbreekt in uw appartement en al uw bezittingen verloren gaan. Met een huurdersverzekering kunt u de kosten dekken om uw leven weer op te bouwen, zonder dat u voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Aansprakelijkheidsbescherming

Wat als er iemand gewond raakt in uw gehuurde woning en u aansprakelijk stelt? Een huurdersverzekering biedt aansprakelijkheidsbescherming, wat betekent dat u gedekt bent voor medische kosten en juridische procedures. Bijvoorbeeld, als een vriend struikelt en valt in uw appartement waarvoor u aansprakelijk blijkt en medische hulp nodig heeft, kan uw verzekering helpen bij het betalen van de kosten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over financiële tegenvallers.

Tijdelijke huisvesting

Stel u voor dat er een gedekte gebeurtenis plaatsvindt die uw huis onbewoonbaar maakt, zoals een brand of overstroming. Een huurdersverzekering kan ook tijdelijke huisvesting dekken, wat betekent dat u niet plotseling dakloos bent en dat de kosten van een tijdelijke verblijfplaats gedekt zijn. Dit geeft u de nodige gemoedsrust in een stressvolle situatie.

Betaalbaarheid en flexibiliteit

Een huurdersverzekering vervat in de brandverzekering is steeds betaalbaar en biedt flexibiliteit in de dekking. U kunt kiezen voor een beleid dat past bij uw budget en behoeften, waardoor u alleen betaalt voor wat echt belangrijk voor u is. Dit maakt het gemakkelijk om een verzekering te vinden die past bij uw financiële situatie.

Voldoen aan verhuurvereisten

In Vlaanderen dienen zowel verhuurder als huurder wettelijk verplicht een verzekering af te sluiten als onderdeel van het huurcontract. Meer lezen >

In essentie is een huurdersverzekering dus een cruciale investering in uw gemoedsrust en welzijn als huurder. Het beschermt u tegen onverwachte gebeurtenissen en geeft u de zekerheid dat u goed bent voorbereid op mogelijke tegenslagen.

Hoe gaat u te werk?

U kunt ervoor kiezen ons te contacteren. Dit kost u niets extra. Vervolgens bekijken we samen welke waarborgen en dekkingen nodig zijn.

Ook kunt u via ons kantoor en Swinz online kiezen voor de alles-in-één verzekering die de meeste van uw dagelijkse risico’s dekt. Zo kunt u verzekerd zijn in 3 minuten.

  1. Vraag uw offerte aan. 3 vaste tarieven zonder verrassingen.
    • Huurdersaansprakelijkheid: wordt er schade veroorzaakt door een gedekt risico aan uw hoofdverblijfplaats die u in België huurt of uw inhoud? Dan wordt deze gedekt door de waarborg ‘huurder’.
  2. BA Privé-leven: brengt u per ongeluk schade toe aan een derde? Dan zal uw familiale verzekering tussenkomen.
  3. Juridische bijstand: problemen met uw buren of huisbaas? Online een pakketje besteld dat niet werd geleverd?
  4. Reis en bijstand: een ongeval of plotse ziekte tijdens uw vakantie binnen Europa?
  5. Zachte mobiliteit: te voet, per (elektrische) fiets, scooter of step (tot 25 km/u)?
  6. BOB: u bent BOB maar veroorzaakt als bestuurder schade aan de wagen?

Informatiedocumenten

Uw verzekeringsmakelaar

Of contacteer ons met uw vraag.