Bank woonkrediet, Maes Group

Bank strenger in toekenning woonkrediet?

Heeft u moeilijkheden om een woonkrediet te krijgen voor de aankoop van uw woning of (opbrengst)eigendom? Zowel de Nationale Bank van België (NBB) als Europa vinden dat de Belgische banken te vlot woonkredieten toestaan en eisen aanpassingen.

Overgewaardeerd vastgoed?

Europa en de NBB vinden dat de woningprijzen in België overgewaardeerd zijn en houden rekening met correcties. Wanneer banken  woonkredieten toestaan, houden zij volgens de NBB hier te weinig rekening mee. Hierdoor zouden de kredietverstrekkers mogelijk in de problemen kunnen komen wanneer de kredietnemers hun hypotheek niet meer correct zouden terugbetalen.

En wat met onze jongeren?

Daarom vraagt de NBB aan de financiële instellingen om bij toekenning van een krediet rekening te houden met 80% van de verkoopwaarde en op die manier een extra buffer te voorzien. Dit kan vooral jongeren voor het blok zetten, want welke jongere kan naast alle (notariële) kosten nog eens 20% van de aankoop op tafel leggen zonder tussenkomst van bv. (groot)ouders?

Een erkend, onafhankelijk kredietmakelaar biedt u maximale zekerheid om uw project te laten slagen. Hij kent de Belgische kredietmarkt en kijkt in functie van uw dossier samen met u welke kredietverstrekker een oplossing kan bieden.

Dé specialist voor uw woonkrediet

Voor uw financiering kunt u ons als kredietmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal kredietmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw lening berekenen.

Online kredietmakelaar

Telefonisch en online

Heeft u een vraag?

Online

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.