kredietmakelaar, kredietagent, agent, bankkantoor, kredietverstrekker

Wat is het verschil tussen een kredietmakelaar en -agent?

In België worden kredieten aangeboden langs hoofdzakelijk drie verschillende kanalen. Hieronder bekijken we de kredietmakelaar, -agent en directe kredietgever. Ook belichten we enkele fundamentele verschillen.

Een overzicht van de verschillende distributiekanalen

Kredietmakelaar

Dat is een onafhankelijk kredietspecialist die voor u afzonderlijk naar de beste oplossing zoekt. Bovendien kan hij u kredieten van diverse kredietverstrekkers aanbieden. Uw makelaar in kredieten is dus wettelijk noch economisch aan één bepaalde maatschappij gebonden. Zo kan hij u het best begeleiden in een veel ruimer aanbod t.o.v. de andere kanalen.

Kredietagent

De agent is een tussenpersoon, verplicht verbonden aan één maatschappij, die dus uitsluitend advies geeft over de kredieten die zijn maatschappij aanbiedt. Zijn aanbod hangt evenwel sterk af van de strategie van de maatschappij die hij vertegenwoordigt. Voorbeelden van kredietagenten zijn bv. de meeste bankagenten, garages, handelaars die op krediet verkopen, …

Directe kredietgever

Directe kredietgevers zijn maatschappijen die hun kredietcontracten rechtstreeks aan de man brengen. Ze verkopen hoofdzakelijk gestandaardiseerde producten (voor een groot publiek) of heel specifieke kredieten (gericht op een specifieke doelgroep). Vaak doen ze dat per telefoon, via postmailing of via het internet. Door het ontbreken van een tussenpersoon, sta je er bij een eventueel conflict alleen voor.

Bankkantoor

Via bankkantoren kunt u meestal verschillende kredietvormen aanvragen, echter steeds binnen de commerciële beperkingen van slechts 1 kredietverstrekker. Zij bieden uitsluitend hun eigen (en enige) product aan zonder enig vergelijk, waardoor u mogelijk niet het meest geschikte krediet  en of (duurdere, soms door hun verplichte) randproducten krijgt voorgesteld.

Maes Group Kredieten, uw kredietspecialist

Hierdoor kunnen wij u dé oplossing op maat voorstellen afhankelijk van uw vragen en behoeften. Wij kunnen de verschillende kredietverstrekkers vergelijken zowel qua rentevoeten als qua voorwaarden. Dit is exclusief voorbehouden voor cliënten van een kredietmakelaar. De kredietagent en directe kredietverstrekker kunnen u dit voordeel niet aanbieden.

Zo zijn bv. vele banken kampioen in het aanbieden van rentevoeten via voorwaardelijke kortingen, waardoor u wordt verplicht voor heel wat randproducten meer te betalen. Doet u dat niet dan wordt uw krediet opmerkelijk duurder.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.