Pensioen, pensioensparen, langetermijnsparen, VAPZ, IPT, POZ, SVAPZ, VAPW, aanvullend, vrij sparen, vastgoed, opbrengsteigendom, verhuren

Pensioenplanning

Minder belastingen betalen, meer pensioen!

Via pensioenplanning als werknemer, zelfstandige, bedrijfsleider, een aanvullend pensioen of een extra inkomen?

Stel u voor dat u 55 jaar oud bent en u wilt met pensioen gaan. U hebt een mooi huis, een fijne auto en u houdt van reizen. U wilt graag nog veel van het leven genieten, maar u weet niet of u daar genoeg geld voor hebt. Zo kan pensioenplanning u helpen om ervoor te zorgen dat u genoeg geld hebt om comfortabel te leven na uw pensionering.

Wat is pensioenplanning?

Pensioenplanning is het proces van het bepalen van hoeveel geld u nodig heeft om comfortabel te leven na uw pensionering. Het is een belangrijk onderdeel van uw financiële planning, omdat het u helpt om ervoor te zorgen dat u genoeg geld heeft om uw levensstijl te behouden.

Het wettelijk pensioen vanuit de eerste pijler is een belangrijk onderdeel van uw pensioen, maar het is niet genoeg om een comfortabel leven te leiden. Als u wilt kunnen genieten van uw pensioen, is het belangrijk om zelf te sparen voor uw pensioen.

De eerste stap is om te bepalen hoeveel geld u nodig heeft om comfortabel te leven na uw pensionering. Dit kunt u doen door een budget te maken en te berekenen hoeveel geld u maandelijks nodig heeft om uw uitgaven te dekken.

Gaat u op 67, 70 of pas op 80 met pensioen?

In Nederland is de pensioenleeftijd opgetrokken van 65 naar 67 jaar. Gaat u binnenkort ook pas op 67, 70 of 80 met pensioen? Er zijn alvast leukere vooruitzichten …

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom Itinera Instituut en professor UAMS, over pensioenen.

Een pensioen van 992 euro?

Een pensioen van 992 euro per maand bijvoorbeeld. Hoe, maar daar kan toch niemand comfortabel van leven? Wel, het zal u misschien verbazen maar dat is het gemiddelde pensioen van een werknemer (volgens studie uitgevoerd door prof. J. Berghman -K.U. Leuven- in 2007).

Als u dan ook nog eens weet dat de gemiddelde kostprijs van een rusthuis oploopt van zo’n 1285 euro per maand (jaarverslag 2008 van de studiedienst vergrijzing) tot zo’n 1595 euro per maand (rusthuisbarometer van de Socialistische Mutualiteiten 2015-2016), dan ziet u zelf wel dat dit een onmogelijk haalbare kaart wordt en u er best zelf voor zorgt dat uw pensioen wel te doen wordt.

Hoe u dat doet? Verzamel informatie, maar wees kritisch … dat is uw goed recht. U ziet door de bomen het bos niet meer? U wordt overspoeld door informatie, totaal onbegrijpelijk of veel te vaag? Wij begeleiden u van A tot Z.

Wie zijn dromen niet wil begraven, moet nu werk maken van een aanvullend pensioen!

Hoe vroeger we uw planning uittekenen, hoe meer u verdient (en hoe uitgebreider de mogelijkheden)!

Contacteer ons vrijblijvend of plan online een gesprek om uw situatie te bespreken.

Uw pensioenplanner

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.