Verzekeringsmakelaar, verzekeringsagent, verzekeringen, Diest, Molenstede, Schaffen, Kaggevinne, Assent, Bekkevoort, Scherpenheuvel, Zichem, Averbode, Meldert, Lummen, Halen, Zelem, Loksbergen, Waanrode, Kortenaken, Geetbets, Halen, Herk-de-Stad, Tielt-Winge, Tielt

Wat is een verzekeringsmakelaar?

In België worden verzekeringen aangeboden langs vier verschillende kanalen. Hieronder belichten we enkele fundamentele verschillen tussen de verzekeringsmakelaar, verzekeringsagent, directe verzekeraar en het bankkantoor.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende distributiekanalen:

Wat is een verzekeringsmakelaar?

Dat is een onafhankelijk adviseur die voor u afzonderlijk de voordeligste oplossing zoekt. Bovendien kan hij u verzekeringen van diverse maatschappijen aanbieden. Uw makelaar in verzekeringen is dus wettelijk noch economisch aan één bepaalde maatschappij gebonden. Zo kan hij u onafhankelijk begeleiden bij uw keuze uit het ruime aanbod.

Hebt u een schadegeval? Dan zal de makelaar in verzekeringen steeds uw kant kiezen, en alle nodige stappen ondernemen tegenover de maatschappij die de schade moet vergoeden.

Maes Group werkt als verzekeringsmakelaar

In tegenstelling tot wat velen denken, is een onafhankelijk expert in verzekeringen niet duurder dan een verzekeringsagent, directe verzekeraar of uw bankkantoor. Meer zelfs, u krijgt er heel wat meer voor terug!

Zo kunnen wij u niet enkel dé oplossing op maat voorstellen afhankelijk van uw vragen en behoeften maar vergelijken wij de verschillende verzekeraars. Want naast de prijs zijn er nog heel wat belangrijke zaken, bijvoorbeeld de voorwaarden, de uitsluitingen en extra’s per verzekeraar.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Niet duurder, integendeel;
  • Voorstel op uw maat;
  • Vergelijk verschillende verzekeraars;
Verzekeringsmakelaar, verzekeringsagent, verzekeringen, Diest, Molenstede, Schaffen, Kaggevinne, Assent, Bekkevoort, Scherpenheuvel, Zichem, Averbode, Meldert, Lummen, Halen, Zelem, Loksbergen, Waanrode, Kortenaken, Geetbets, Halen, Herk-de-Stad, Tielt-Winge, Tielt

Door naar oplossingen te zoeken, verbinden wij als verzekeringsmakelaar de juiste partijen met elkaar.

Dit is exclusief voorbehouden voor cliënten van een verzekeringsmakelaar. De verzekeringsagent, directe verzekeraar noch het bankkantoor kunnen u dit voordeel aanbieden. Een extra reden om te kiezen voor een onafhankelijk verzekeringsmakelaar!

Contacteer ons of plan nu een gesprek in onze online agenda.

Wat is een verzekeringsagent?

De agent is een tussenpersoon, verplicht verbonden aan één maatschappij, die dus uitsluitend advies geeft over de verzekeringen die zijn maatschappij aanbiedt. Hij is, net als de makelaar in verzekeringen, een specialist. Zijn dienstverlening hangt evenwel sterk af van de strategie van de maatschappij die hij vertegenwoordigt.

Wat is een directe verzekeraar?

Directe verzekeraars zijn maatschappijen die hun verzekeringscontracten rechtstreeks aan de man brengen. Ze verkopen hoofdzakelijk gestandaardiseerde producten (voor een groot publiek) of heel specifieke verzekeringen (gericht op een specifieke doelgroep). Vaak doen ze dat per telefoon of via het internet. Door het ontbreken van een tussenpersoon, staat u er bij een eventueel conflict alleen voor.

Uw verzekeringen via een bankkantoor?

Via bankkantoren verkopen de meeste banken ook verzekeringen. U beschikt echter niet altijd over de nodige informatie om de juiste keuze te maken, omdat de banken soms onvoldoende duidelijk maken of een aangeboden product een puur financiële belegging is of een verzekering.

Meestal bieden zij uitsluitend hun eigen (en enige) product aan zonder enig vergelijk.

Uw verzekeringsmakelaar

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.