reisannulatieverzekering, Maes Group

Wat is een reisannulatieverzekering?

Een reisannulatieverzekering, ook wel bekend als een annuleringsverzekering, is een verzekering die u beschermt tegen onverwachte gebeurtenissen die uw geplande reis kunnen verstoren of annuleren. Het is een belangrijk onderdeel van verstandig reisplannen, omdat het u de gemoedsrust geeft dat uw investering in uw reis beschermd is, zelfs als er onvoorziene omstandigheden optreden.

Waarom is een reisannulatieverzekering belangrijk?

Een reis plannen kan een aanzienlijke investering vereisen, met kosten voor vliegtickets, accommodatie, activiteiten en meer. Helaas kunnen er tal van onverwachte gebeurtenissen optreden die uw reisplannen in de war kunnen sturen. Enkele van deze onvoorziene gebeurtenissen zijn:

 • Medische noodgevallen: u of een gezinslid wordt ziek of raakt gewond vóór de reis, waardoor u niet kunt vertrekken.
 • Werkgerelateerde problemen: u wordt onverwacht opgeroepen voor werk of verliest uw baan, waardoor u uw reis moet annuleren.
 • Natuurrampen: Een natuurramp, zoals een orkaan of aardbeving, treft uw bestemming en maakt reizen onmogelijk.
 • Overlijden in de familie: Een geliefde overlijdt en u moet terugkeren voor de begrafenis, waardoor uw reis wordt onderbroken.
 • Reisvertragingen of annuleringen: Uw vlucht wordt geannuleerd of vertraagd, wat extra kosten met zich meebrengt.

Een reisannulatieverzekering dekt dergelijke situaties en biedt financiële vergoeding voor de kosten die u hebt gemaakt voor uw reis.

Wat dekken reisannulatieverzekeringen?

De dekking van reisannulatieverzekeringen kan variëren, dus het is essentieel om de voorwaarden van uw polis te begrijpen voordat u deze afsluit. Over het algemeen dekken ze:

 • Annuleringskosten: Als u uw reis moet annuleren vanwege een gedekte reden, vergoedt de verzekering de kosten van uw geboekte reis, inclusief vliegtickets, accommodatie en excursies.
 • Verloren aanbetalingen: Als u een aanbetaling hebt gedaan voor uw reis en deze moet annuleren, krijgt u de aanbetaling terug.
 • Reisonderbreking: Als u tijdens uw reis moet terugkeren vanwege een noodgeval, vergoedt de verzekering de ongebruikte reisdagen en extra reiskosten.
 • Medische kosten: Sommige polissen dekken medische kosten als u ziek wordt tijdens uw reis.
 • Natuurrampen en onvoorziene gebeurtenissen: Verzekeringen kunnen ook annuleringen dekken als gevolg van natuurrampen, politieke onrust, stakingen en andere onvoorziene gebeurtenissen op uw bestemming.

Tips voor het afsluiten van een reisannulatieverzekering

 1. Lees de polisvoorwaarden: Zorg ervoor dat u de dekking begrijpt, inclusief uitsluitingen en voorwaarden.
 2. Vergelijk beleid: Vergelijk verschillende verzekeraars om de beste dekking en prijs te vinden.
 3. Sluit de verzekering vroeg af: Het is het beste om de verzekering zo vroeg mogelijk na het boeken van uw reis af te sluiten.
 4. Bewaar documenten: Bewaar alle documenten en bonnen gerelateerd aan uw reis, want u moet deze mogelijk indienen bij het indienen van een claim.
 5. Ken uw annuleringsrechten: Controleer of u andere annuleringsmogelijkheden heeft via uw luchtvaartmaatschappij of accommodatie voordat u een claim indient.

Referenties en bronnen

Om uw begrip van reisannulatieverzekeringen verder te verdiepen, kunt u de volgende bronnen raadplegen:

 1. FOD Economie – Reisannulatieverzekering
 2. Assuralia – Reisannulatieverzekering

Door deze bronnen te raadplegen, kunt u een dieper inzicht krijgen in de wereld van reisannulatieverzekeringen en weloverwogen beslissingen nemen bij het afsluiten van uw eigen beleid.

Dé specialist voor uw reisannulatieverzekering

Het is een waardevol hulpmiddel om uw reisinvestering te beschermen en uw gemoedsrust te waarborgen, zelfs in onzekere tijden. Vergeet niet om uw opties zorgvuldig te overwegen en de voorwaarden van uw polis grondig te begrijpen voordat u beslist. Voor uw reisannulatieverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw reisverzekering berekenen.

Bereken uw offerte online

Of contacteer mij met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.