Uw fiets verzekerd, en u?

Met de fietsverzekering beschermt u uw fiets wanneer u bv. valt en schade heeft. Maar ook wanneer uw fiets wordt gestolen, enz. Schade aan uw fiets? Uw fiets was op slot maar blijkt gestolen? U valt door een stuurfout met uw fiets? Uw fietsketting is stuk? De fietsbatterij van uw elektrische fiets zit zonder energie?

Het aantal elektrische fietsen is de laatste jaren sterk gestegen. Sinds 'het coronatijdperk' is de verkoop ontploft waardoor verdelers zelfs met tekorten kampten.  De opmars van de elektrische fiets lijkt niet meer te stuiten en ook de verzekeringen voor deze fietsen stijgt spectaculair. Niet verwonderlijk want een degelijke fiets met batterij heeft ook een kostprijs.

"Waar we enkele jaren terug hoofdzakelijk racefietsen verzekerden, is het overgrote deel vandaag een e-bike!"

 

Welke risico's verzekeren?

Drie risico's worden quasi steeds verzekerd:

  • Materiële schade (omnium)
  • Diefstal
  • Pech

Via bepaalde verzekeraars kunnen we bijkomende waarborgen aanbieden of ons beperken tot een of enkele waarborgen hierboven opgesomd. Toch is een verzekeringspolis waarbinnen een pakket van waarborgen wordt aangeboden geen overbodige luxe!

Fietsverzekering, Maes Group

Enkele waarborgen besproken

Burgerlijke aansprakelijkheid

Moet u net zoals voor uw wagen voor uw fiets een verplichte BA afsluiten? Niet altijd. Lees hiervoor ons overzichtelijk artikel over elektrische fietsen even na en u krijg meteen een duidelijk antwoord.

 

Fietsbijstand

Heeft u een ongeval met de fiets en uw tweewieler kan niet meer rijden of uw fietsketting is stuk? Hiervoor kunt u een bijstandsverzekering afsluiten. De verzekeraar stuurt dan een pechverhelper ter plaatse om uw fiets te herstellen of indien nodig te depanneren. Maar wist u dat sommige van onze partnermaatschappijen deze bijstand als uitbreiding op een bestaande verzekering gratis aanbieden?

 

Lichamelijke ongevallen

U breekt uw arm door een val met uw fiets door een put in de weg? Helaas zal de fietsverzekering niet standaard tussenkomen. Kiest u voor een uitbreiding lichamelijke ongevallen fietser die enkel dan tussenkomt of verkiest u een verzekering persoonlijke ongevallen die ruimere tussenkomst biedt?

 

Rechtsbijstand

Bescherm uzelf voor eventuele geschillen met betrekking tot uw fiets. Kiest u via ons kantoor voor een  gegroepeerde onafhankelijke rechtsbijstand? Dan is uw rechtsbijstand voor uw fiets gratis mee verzekerd!

Dé specialist voor uw fietsverzekering

Voor uw fietsverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw fietsverzekering berekenen.

Uw verzekeringsmakelaar

Telefonisch, online en offline

Bereken uw offerte

Online