autolening

Een autolening tijdens het autosalon?

Het autosalon in Brussels Expo op de Heizel is terug van 14 tot en met 22 januari 2023. Tijdens deze periode lanceren heel wat verschillende financiële instellingen, zoals banken, kredietverstrekkers en online leningsproviders specifieke acties voor een autolening, ook wel de saloncondities genaamd.

Voorwaarden voor een autolening

Om in aanmerking te komen voor een autolening in België, moet u als kredietnemer aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals bijvoorbeeld:

  • Minimale leeftijd: de kredietnemer moet minstens meerderjarig zijn om in aanmerking te komen voor een autolening. Sommige financiële instellingen kunnen echter een hoger minimumleeftijd hebben.
  • Inkomen: als kandidaat voor een consumentenkrediet moet over een voldoende inkomen beschikken om de lening terug te betalen. Dit wordt beoordeeld op basis van maandelijks netto-inkomen en eventuele andere inkomstenbronnen.
  • Kredietwaardigheid: kredietgevers zullen ook uw kredietwaardigheid beoordelen om te bepalen of u in staat zult zijn om de gevraagde autolening terug te betalen.

Er zijn verschillende soorten leningen voorhanden in België. Een lening voor uw voertuig is een lening op afbetaling die valt onder een consumentenlening. Een kandidaat-kredietnemer kan kiezen welk type krediet en looptijd het best bij zijn of haar financiële situatie past. Zo is er bijvoorbeeld ook de formule private lease als alternatieve financieringsmogelijkheid.

Ook een voordeel voor uw autoverzekering

En ook verzekeraars bieden vaak extra kortingen of (gratis) waarborgen aan tijdens deze periode voor de autoverzekering. Zoals u wellicht weet is het in België zoals in de meeste landen verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voordat u met uw voertuig op de openbare weg rijdt. De BA in de autoverzekering dekt de schade die u met uw voertuig aanricht bij anderen. Er zijn tal van verzekeraars op de Belgische verzekeringsmarkt, afhankelijk van de waarborgen die u wenst. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering die alleen de wettelijke verplichte dekking biedt, of voor een verzekering met aanvullende waarborgen voor bijvoorbeeld diefstal, brand, of een ongeval waarbij u zelf schade oploopt. Het is aanbevolen om u goed te laten adviseren voordat u een autoverzekering afsluit, om ervoor te zorgen dat u de verzekering krijgt die het beste bij uw behoeften past.

Wenst u een offerte voor uw autolening of meteen ook de beste offerte voor uw autoverzekering?

Let op, geld lenen kost ook geld

Vraag uw krediet online aan