pensioen, sparen, tak, 21, 23, pensioenspaarfonds, pensioenspaarverzekering, sparen

Wat is pensioensparen?

Pensioensparen, nog interessanter

De fiscus in België biedt nog zeer weinig fiscale cadeaus aan. Wellicht is dit voor velen de belangrijkste reden om aan pensioensparen te doen. Maar uiteraard zijn er tal van argumenten die pleiten voor het doordacht sparen via dit derde pijler-contract. Zo is het in eerste instantie een aanvulling op uw toekomstig inkomen.

Geniet u van een (beroeps)inkomen? Dan doet u er wellicht goed aan om te starten met dit fiscaal sparen. De gespaarde premies via een pensioenspaarverzekering of -fonds kunt u aftrekken van uw belastingen tot en met 64 jaar. En in tegenstelling tot het langetermijnsparen is het pensioensparen niet gekoppeld aan het inkomen zodat u optimaal geniet.

Het fiscaal plafond is ook voor 2023 vastgelegd op 990 euro als maximum op jaarbasis per belastingplichtige of 1270 euro. Of u best kiest voor het bedrag van € 990 of € 1270? In ons artikel leggen wij u graag uit waarmee u best rekening houdt.

Naast het fiscaal voordeel van 30% (of 25%) mag u eveneens rekenen op een fiscaal voordeel op de berekening van uw gemeentebelasting via uw belastingaangifte, waardoor uw fiscaal voordeel enkel toeneemt.

In ons artikel “Eerst pensioensparen of langetermijnsparen?” krijgt u meteen duidelijke antwoorden.

Dé specialist voor uw pensioenplan

Voor uw pensioenplanning kunt u ons als specialist in pensioenplanning makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline.

Vraag uw offerte online aan

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.