Tak 26, Maes Group

Wat is een tak 26?

Tak 26, wat is dat?

Een tak 26 is een kapitalisatieverrichting, een verzekeringsproduct met kapitaalsgarantie en normaliter gewaarborgd rendement, waarbij elke maatschappij haar accenten kan leggen inzake doelgroep en kostenstructuren.

Particuliere belegger

Er zal steeds roerende voorheffing op de verkregen interesten verschuldigd zijn, net zoals bij bv. de bancaire kasbon. Een particuliere belegger kan deze roerende voorheffing van 30% in principe niet recupereren.

Geen 2% premietaks wat wel het geval is bij het broertje tak 21.

Rechtspersoon als belegger

Een vennootschap kan de roerende voorheffing (30%) recupereren in haar aangifte van vennootschapsbelasting. De vennootschap wordt daarentegen wel op de verworven interesten belast.

De klassieke premietaks van 4,4% voor vennootschappen is bij dergelijke kapitalisatieverrichting niet van tel.

Een extra voordeel voor vennootschappen is dat er ook geen correctie moet worden doorgevoerd bij het berekenen van de notionele intrestaftrek, want een tak 26 bezorgt de vennootschap immers periodieke opbrengsten. Voor een belegging in bv. goud ligt dat anders waardoor er uiteindelijk minder notionele intrestaftrek (= aftrek risicokapitaal) overblijft.

Dé specialist voor uw tak 26

Zowel voor uw spaarverzekering als beleggingsverzekering kunt u ons als adviseur makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline.

Vraag uw offerte online

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.