lening, lening op afbetaling, Maes Group, kredietmakelaar, krediet, Diest, online

Wat is een persoonlijke lening?

Consumentenkrediet

U wilt een bepaalde (grote) aankoop doen daarentegen heeft u onvoldoende centen op uw spaarrekening staan? U kunt uw aankoop uitstellen of een financiering kan misschien de oplossing zijn. Zo kan een persoonlijke lening dé oplossing zijn op bepaalde (levens)momenten.

Zo is een persoonlijke lening een lening op afbetaling (LOA) en dus een consumentenkrediet. Met andere woorden het is een lening aan u als consument. U wendt het krediet aan om bepaalde goederen en diensten aan te kopen. Een consumentenkrediet heeft een vaste rentevoet. In functie van het ontleend kapitaal wordt de maximale duurtijd om uw krediet terug te betalen wettelijk bepaald. Afhankelijk van uw wensen (kredietbedrag en doel), weet u dus exact hoeveel u maandelijks dient terug te betalen gedurende de gekozen looptijd.

Doel van de lening

Het doel heeft een belangrijke invloed op de het jaarlijks kostenpercentage. Zo kunt u een lening op afbetaling aangaan voor o.a.

  • een voertuig: auto, mobilhome, moto, bestelwagen, aanhangwagen, bromfiets, …
  • jullie woning: verbouwingen, energielening, een zwembad in de tuin, renovatiewerken van o.a. uw keuken, badkamer, zolder, …
  • uw droom: (wereld)reis, huwelijk, …
  • andere zaken: meubels, verhuis, onbetaalde facturen door een bepaalde reden, …

Een persoonlijke lening is vaak een duurdere kredietvorm dan een hypothecair krediet. Omdat de looptijd van dergelijke financieringsvorm beperkt is in de tijd en de rentevoet kan oplopen in functie van het gekozen doel, heeft dit in verhouding gezien meestal een belangrijke impact op uw maandelijks budget. Een consumentenkrediet aangaan doet u dan ook best doordacht.

Wenst u meer informatie of wilt u een een krediet aanvragen? We helpen u graag verder met de keuze van de juiste financiering op maat van uw project.

Let op, geld lenen kost ook geld!

Vraag uw krediet online aan

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.