Thuis genieten van het buitenleven? Geef uw tuin de beste bescherming!

Reizen en uitstapjes maken … het schiet er de laatste tijd spijtig genoeg bij in. Maar hebt u een tuin, en misschien zelfs een zwembad, dan kunt u ook daar een vakantiegevoel creëren. Lees hoe u die investering het best beschermt.

Met een veranda geniet u al vroeg op het jaar van de eerste zonnestralen. Ook een overkapping is een goede oplossing om beschut buiten te zitten. En de voorbije jaren kwamen er nog heel wat tuintrends bij.

Trends voor de tuin

De trend van het moment: een tuinkamer. Dat is een overkapping die u volledig kunt afsluiten met wanden in glas. Zo verlengt u de woonkamer naar de tuin en hebt u gegarandeerd een heel jaar plezier van een mooi stekje buiten.

Tegenwoordig zijn tuinmeubels even mooi als meubels voor uw zitkamer. En ze kunnen tegen een stootje, waardoor ze bestand zijn tegen heel wat weersinvloeden. Heel makkelijk, zo hoeft u ze niet telkens op te bergen.

Eet u graag in uw tuin, en wilt u er ook uw maaltijden bereiden? Dan is een echte buitenkeuken iets voor u. En dat gaat verder dan een barbecue of grill. Met een inbouwbuitenkeuken maakt u een gezellige plek in uw tuin en hebt u uw keukengerei bij de hand.

Zwembad in eigen tuin

Wie weet hebt u zelfs een zwembad of zwemvijver waar u, uw kinderen en uw gasten urenlang zwemplezier beleven. Veiligheid in en rond uw zwembad komt dan op de eerste plaats. Met deze tips speelt u op safe.

 1. Leg een veiligheidspakket vlak bij het zwembad
  Leg altijd een reddingsboei of een staak en een EHBO-koffer in de buurt. Dreigt iemand te verdrinken, dan kan die zich vastklampen aan de boei of de staak.
 2. Hou een oogje in het zeil
  Jonge kinderen en onervaren zwemmers laat u nooit alleen achter in en rond uw zwembad. Zo bent u er snel bij als er iets fout loopt. Zwembandjes, boeien en zwemvesten geven een gevoel van veiligheid, maar een volwassene in de buurt blijft de beste bescherming.
 3. Investeer in extra veiligheid
  U maakt uw zwembad nog veiliger met een zwembadalarm. Zodra iets van een zeker gewicht in het water valt, gaat een alarm af. Ook een harde afdekking of zwembadrolluik verhindert dat iemand in het water terechtkomt. Daarnaast kunt u investeren in een omheining rondom. Plaats dan een afsluiting van minstens 1,20 meter hoog waar een kind niet over kan klimmen.
 4. Ruim speelgoed op na elke zwempartij
  Klaar met zwemmen? Haal al het speelgoed uit het zwembad. Zo komen kinderen minder in de verleiding om er weer in te springen als er niemand bij is. Sluit het zwembad af met het zwembadrolluik of een afdekzeil. Verwijder bij een opbouwzwembad eventueel ook het laddertje.

Wat bij een ongeval, schade of diefstal?

Een ongeval in of rond het zwembad is jammer genoeg nooit helemaal uit te sluiten, en kan zware gevolgen hebben. U beperkt de financiële impact met een goede zwembadverzekering voor ongevallen die uw gezinsleden of gasten overkomen in en rond het zwembad.

Ook voor schade kan zo’n verzekering zinvol zijn. Een klassieke woningverzekering dekt meestal wel uw vaste binnen- of buitenzwembad. Schade aan rolluik, liner, filtersysteem en pompen is echter niet altijd gedekt.

Daarnaast kan ook een storm uw zwembad, uw aangelegde tuin of uw tuinmeubilair beschadigen. Met een tuin- en/of zwembadverzekering als aanvulling op uw brandverzekering hoeft dat de pret niet te bederven.

En wat als dieven aan de haal gaan met uw tuinmeubels en -decoratie? Als alles achter slot en grendel opgeborgen stond in uw tuinhuis, dan komt uw diefstalverzekering tussen.
Laat u uw tuinmeubilair buiten staan? Kies dan voor een specifieke tuinverzekering.

Vraag gerust meer info over hoe u uw tuin, zwembad en het toebehoren het best beschermt. Wij zijn er om u te adviseren: telefonisch, online én offline.

Bron