Een warmtepomp als alternatief?
Meer en meer Belgen kiezen vaak gebukt onder de zeer hoge energieprijzen voor alternatieve verwarming. Ook de strenge bouwnormen en verplichte energievereisten bij nieuwbouw en grote verbouwingen doen mensen ondanks de forse investering naar een warmtepomp grijpen.
Een duurdere verzekering?
Het is alvast een goede reflex om ons als verzekeringsmakelaar bij structurele wijzigingen aan uw woning te contacteren. Zo kunnen we de situatie steeds het best inschatten en aftoetsen met de geldende voorwaarden van uw huidige verzekeringspolis.
Wie thuis een warmtepomp heeft geïnstalleerd, kunnen we vandaag gerust stellen. De meeste verzekeraars bekijken een vaste installatie zoals verwarming als onderdeel van het gebouw. Hierdoor is een uitbreiding of wijziging vandaag niet nodig. In het Burgerlijk Wetboek kijken we hiervoor naar artikel 3.47.
Ons advies
Elke verzekeraar heeft het recht om risico’s in te schatten en kan bijvoorbeeld via een vragenlijst naast het aantal kamers ook informeren of u zonnepanelen of een warmtepomp heeft geïnstalleerd. Het correct beantwoorden van deze vragen is uiteraard cruciaal voor een correcte tussenkomst bij schade.
Contacteer ons als uw verzekeringsmakelaar daarom altijd bij structurele veranderingen om problemen achteraf te vermijden. Wij schatten samen met u het risico correct in en zetten voor u de juiste stappen zodat u steeds correct verzekerd blijft!
Uw verzekeringsmakelaar
Of contacteer ons met uw vraag.