private, lease, renting, krediet, lening, kredietmakelaar, Van Breda, Baloise, AG, Belfius

Wat is leasing?

Leasing, dé financieringsmethode voor elke ondernemer

Leasing is een populaire financieringsmethode waarbij een bedrijf (lessee) de mogelijkheid krijgt om een specifiek actief, zoals een auto, machine, apparatuur of zelfs vastgoed, gedurende een bepaalde periode te gebruiken. Dit actief blijft echter eigendom van de leasemaatschappij (lessor). In ruil voor het gebruik van het actief, betaalt u bijvoorbeeld een maandelijkse leasebetaling.

Operationeel of financieel

Er zijn twee hoofdsoorten leasing: de operationele en de financiële leasing. Operationele leasing is gericht op het gebruik van het actief zonder het streven naar eigendom. Dit is ideaal voor bedrijven die up-to-date willen blijven met de nieuwste technologieën en apparatuur. Aan het einde van het contract kan de lessee ervoor kiezen om het contract te vernieuwen, het actief terug te geven aan de lessor of het actief te kopen tegen de marktwaarde.

Aan de andere kant houdt financiële leasing in dat de lessee de intentie heeft om het actief aan het einde van de leaseperiode te kopen. Dit is vergelijkbaar met termijnfinanciering en biedt uiteindelijk de mogelijkheid om volledig eigenaar te worden van het actief na het betalen van de restwaarde.

private, lease, renting, krediet, lening, kredietmakelaar, Van Breda, Baloise, AG, Belfius

Voordelen van leasing

Leasing heeft diverse voordelen. Het minimaliseert de initiële financiële lasten, aangezien er geen grote aanschafprijs vereist is. Bovendien zijn de maandelijkse betalingen vaak lager dan bij traditionele leningen. Operationele leasing biedt flexibiliteit en het vermogen om te upgraden naar de nieuwste apparatuur. Bovendien kunnen de betaalde leasebedragen meestal als zakelijke kosten worden afgetrokken voor belastingdoeleinden.

Als particulier op zoek naar private lease? Private lease betekent gemoedsrust door de all-in formule met altijd een splinternieuwe auto. Meer lezen >>

Wat is renting?

Renting, ook wel bekend als financiële huur, is een financiële praktijk waarbij een bedrijf, de “huurder” of “lessee”, de mogelijkheid heeft om een specifiek actief te huren van een leasingmaatschappij, de “verhuurder” of “lessor”. Dit actief kan variëren van voertuigen en machines tot IT-apparatuur en kantoormeubilair. In ruil voor een overeengekomen maandelijkse vergoeding, krijgt de huurder het recht om het actief gedurende een bepaalde periode te gebruiken. Deze vergoedingen worden rechtstreeks in kosten geboekt wat een extra voordeel kan zijn.

Doordat het goed off balance staat, dienen er ook geen afschrijvingen te gebeuren wat dan weer de balans ontlast. Na de huurperiode kan de huurder mogelijk de koopoptie lichten wanneer deze vooraf werd opgenomen in de huurovereenkomst.

Wat zijn mijn mogelijkheden?

Bent u benieuwd welke voordelen deze financieringsformules voor u in petto hebben? Auto, lichte vrachtwagen, vrachtwagen, bouwkraan,  … bijna alles is mogelijk! Of u nu financiert als zelfstandige, vrij beroep of onderneming? Samen met uw accountant optimaliseren we de financiering. Want zowel leasing als renting zijn veelzijdige financiële tools die aantrekkelijke mogelijkheden bieden voor bedrijven in België. Het begrijpen van de nuances, zoals de verschillende soorten leasing en het wettelijk kader, zal u helpen weloverwogen beslissingen te nemen die aansluiten bij uw zakelijke behoeften en doelen. Bij vragen of voor persoonlijk advies op maat staat Maes Group Kredieten als ervaren kredietmakelaar graag voor u klaar. Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Hieronder vindt u nog enkele veelgestelde vragen (FAQ’s) en misvattingen:

Is leasen duurder dan financieren of kopen?

Het goed dat wordt geleased of gehuurd, wordt zelden tot 0% afgeschreven. Dit wil zeggen dat er met een restwaarde wordt gerekend waardoor de aflossingen lager uitvallen. Bijkomend moet de btw in België niet worden voorgefinancierd.

Leasing geeft te weinig flexibiliteit

Technologie evolueert in sneltempo. Hierdoor neemt de behoefte aan flexibiliteit toe. Leasing is net de uitgesproken formule om hier op te kunnen inspelen.

Vraag uw krediet online aan

Online

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.