Tak 26, wat is dat?

Dit is een kapitalisatieverrichting, een verzekeringsproduct met kapitaalsgarantie en normaliter gewaarborgd rendement, waarbij elke maatschappij haar accenten kan leggen inzake doelgroep en kostenstructuren.

Particuliere belegger

Er zal steeds roerende voorheffing op de verkregen interesten verschuldigd zijn, net zoals bij bv. de bancaire kasbon. Een particuliere belegger kan deze roerende voorheffing van 30% in principe niet recupereren.

Geen 2% premietaks wat wel het geval is bij het broertje tak 21.

Tak 26, Maes Group

Rechtspersoon als belegger

Een vennootschap kan de roerende voorheffing (30%) recupereren in haar aangifte van vennootschapsbelasting. De vennootschap wordt daarentegen wel op de verworven interesten belast.

De klassieke premietaks van 4,4% voor vennootschappen is bij dergelijke kapitalisatieverrichting niet van tel.

Een extra voordeel voor vennootschappen is dat er ook geen correctie moet worden doorgevoerd bij het berekenen van de notionele intrestaftrek, want een tak 26 bezorgt de vennootschap immers periodieke opbrengsten. Voor een belegging in bv. goud ligt dat anders waardoor er uiteindelijk minder notionele intrestaftrek (= aftrek risicokapitaal) overblijft.

Dé specialist voor uw tak 26

Zowel voor uw spaarverzekering als beleggingsverzekering kunt u ons als adviseur in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline.

Vraag uw offerte

Online