POZ – Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen

  • Pensioenovereenkomst Zelfstandigen

    via Maes Group Verzekeringen

Zelfstandige zonder vennootschap?

Steeds meer zelfstandigen hebben de boodschap begrepen en bouwen een aanvullend pensioen op via een (S)VAPZ. Dit is een extra oplossing als aanvulling op uw wettelijk pensioen, maar blijft al bij al beperkt.

De individuele pensioentoezegging (IPT) maakt het mogelijk het wettelijke pensioen verder aan te vullen, dit is echter exclusief voorbehouden aan zelfstandigen met vennootschap.

Bent u een zelfstandige zonder vennootschap? Voor zelfstandigen zonder vennootschap  (natuurlijke personen) is er goed nieuws. Om de meer dan 300.000 zelfstandigen in België zonder vennootschap van dezelfde voordelen te laten genieten als hun collega's met vennootschap wordt de POZ (Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen) in het leven geroepen.

Voordelen

  • U kunt vrijwillig  bijsparen voor uw pensioen bovenop uw (S)VAPZ.
  • Op einddatum geniet een POZ van een gunstig belastingregime van 10%.
  • Op de bedragen van een POZ rust een belastingvermindering van 30% voor zover de 80%-regel werd gerespecteerd.

Conclusie

Voor een optimale pensioenopbouw kunt u best uw (S)VAPZ volstorten en daarna verder bouwen aan uw pensioen met de POZ. De bijdragen in een (S)VAPZ-contract zijn immers voor 100% fiscaal aftrekbaar als beroepskost waardoor het belastingvoordeel kan oplopen tot meer dan 50%.

Wanneer uw (S)VAPZ is volstort, raden we zeker een POZ zijn omdat u zo fiscaal voordelig uw pensioen opbouwt.

Dé specialist voor uw pensioenplanning

Voor uw pensioenplanning kunt u ons als specialist in pensioenplanning makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Naast onze lokale aanwezigheid als pensioenplanner in Diest en omgeving zijn wij ook online actief en kunnen op deze manier al onze cliënten in België servicen.

Vraag uw offerte

Online