Familiale verzekering

  • Familiale verzekering

    via Maes Group Verzekeringen

Uzelf en uw gezin

De familiale verzekering dekt uw aansprakelijkheid en deze van uw gezinsleden binnen jullie privé-leven. Binnen een beroepsmatig kader (bv. werknemer, bedrijfsleider) of contractuele afspraken (bv. uw aansprakelijkheid als huurder) is er geen dekking. Voor een tussenkomst vanuit de polis privéleven denken we dus aan activiteiten in de vrije tijd, op school, in het verkeer als zwakke weggebruiker, enz.

U merkt meteen dat dergelijke verzekering niet enkel nuttig wanneer u kinderen of huisdieren hebt.

 

Uw gezin beschermen tegen derden

Het is met andere woorden een verzekering om uw gezin te beschermen tegen enige aansprakelijkheid en woordt ook wel BA gezin genoemd of bijvoorbeeld privéleven of familiale verzekering. Deze waarborg wordt door quasi alle verzekeraars op de Belgische verzekeringsmarkt aangeboden. Hierdoor zijn er dus heel wat verschillende verzekeringscontracten mogelijk. Niet alleen betekent dit verschillende soorten dekkingen, maar ook zorgt dit voor verschillende algemene voorwaarden, enzovoort. Om die reden lijkt u laten bijstaan door een onafhankelijk specialist in verzekeringen zeker geen overbodige luxe!

Aansprakelijk?

Maar wanneer bent u aansprakelijk? Begaat u 'een fout' zoals bijvoorbeeld een onoplettendheid, een nalatigheid, lichte fout, ...? Leidt deze tot 'een schade', dan zijn we al halfweg. Kan daarenboven een oorzakelijk verband tussen beiden worden aangetoond dan komt uw aansprakelijkheid in het gedrang.

Als slachtoffer dient u dus het bewijs te leveren van enerzijds de fout en de schade, anderzijds de link tussen beiden. Een onafhankelijke rechtsbijstand is hier zeker geen overbodige luxe, want deze dekking kan u hierbij helpen, want meer dan eens komt hier een advocaat aan te pas.

 

Schade toegebracht

Wanneer u of iemand van uw gezin schade heeft toegebracht aan een derde, dan zijn uw gezinsleden en uzelf verzekerd. Uiteraard zolang het niet ‘opzettelijk’ is. Ook uw huisdieren zijn mee verzekerd. Uw kinderen zijn ook verzekerd als ze tijdelijk elders verblijven, zoals bijvoorbeeld als ze op kot gaan of op Erasmus / AFS gaan. Ook uw partner en u zijn kunnen gerust zijn wanneer u tijdelijk voor uw werk of vrije tijd in het buitenland verblijft.

Zo zijn personen die definitief het huis verlaten bij sommige verzekeraars tot 12 maanden na hun verhuis verzekerd. Ook beschermen sommige verzekeringsmaatschappijen u als occasionele babysitter wanneer u soms op de kinderen van anderen let. Op dezelfde manier vallen ook huisdieren die tijdelijk bij u verblijven onder uw familiale verzekering.

Verschillen in de familiale verzekering

Ondanks de wettelijke basis zeer ruim is, zijn er toch verschillen op de markt. Naast de prijs, kiest u best voor de service van een onafhankelijk makelaar die u met raad en daad bijstaat wanneer u beroep moet doen op uw familiale verzekering. Maar er kunnen ook verschillen zijn in de uitsluitingen en extra's die worden aangeboden door de verschillende verzekeraars.

Dé specialist voor uw familiale verzekering

Voor uw familiale verzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw familiale verzekering berekenen.

Uw verzekeringsmakelaar

Telefonisch, online en offline

Bereken uw offerte

Online
%%footer%%
%%footer%%