zelfstandige, dokter, arts, kinesist, woning, kopen, woonkrediet, woonlening, lening, hypotheek, voorschot, krediet, hoofdsom, Diest, kredietmakelaar, online, Maes Group, kredietexpert, bank, hypotheekwinkel, immotheker, kredietspecialist

Als zelfstandige wonen en werken combineren door kopen van vastgoed

Als zelfstandige kopen om wonen en werken te combineren

U heeft een zelfstandige activiteit, een vrij beroep of u werkt en ontvangt liefst klanten van thuis uit? Misschien kijkt u als zelfstandige dan best om vastgoed te kopen met een handelsgedeelte, een ruim magazijn, een kantoorruimte of een commerciële ruimte zodat u makkelijk uw activiteiten kunt uitoefenen. Immers zal u dat veel tijd en fileleed besparen in de toekomst.

Er zijn zal van opties. Om te beginnen kunt u het pand privé kopen of indien u beschikt over een vennootschap, in onverdeeldheid met deze vennootschap. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van een constructie van naakte eigendom en vruchtgebruik waarbij uw vennootschap het vruchtgebruik koopt en u als privépersoon de aankoop doet van de naakte eigendom. Echter moet u wel alert zijn als u gebruik maakt van een woning die eigendom is van uw vennootschap met het voordeel van alle aard dat wordt aangerekend.

Beslag op de gezinswoning voorkomen

Om uw gezinswoning te beschermen, is een verklaring van onvatbaarheid voor beslag noodzakelijk. In tegenstelling tot wat velen denken is deze verklaring een notariële akte. Zo kunt u deze akte laten opstellen bij een notaris naar keuze. Zelfstandigen die hun beroepsactiviteit uitoefenen in de gezinswoning moeten rekening houden met specifieke bepalingen. Ook hier is uw notaris het aanspreekpunt.

Maar elk voordeel heeft ook een nadeel. Hoewel dergelijke verklaring interessant is, raakt u wellicht moeilijker aan een krediet. Kredietverstrekkers vragen zekerheden en tenzij u andere waarborgen kunt verstrekken die toereikend zijn, is dit vastgoed vaak noodzakelijk.

Optimaliseer

Door berekend aan te kopen, kunt u wellicht een aantal optimalisaties realiseren. Bijvoorbeeld uw verbouwing en of inrichting goed definiëren is een eerste stap om deze vervolgens waar mogelijk en toegestaan in te brengen. Omdat uw accountant / fiscalist uw situatie en vermogen kent, is deze persoon wellicht het meest geschikt om u te adviseren bij de aankoop van uw vastgoed. Ook kan je boekhouder de nodige documentatie voorzien om zowel de kredietverstrekker maar ook later de fiscus te overtuigen.

Uw kredietmakelaar

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.