lening, lening op afbetaling, Maes Group, kredietmakelaar, krediet, Diest, online

Wat is een persoonlijke lening?

Consumentenkrediet

U wilt een bepaalde (grote) aankoop doen daarentegen heeft u onvoldoende centen op uw spaarrekening staan? U kunt uw aankoop uitstellen of een financiering kan misschien de oplossing zijn. Zo kan een persoonlijke lening dé oplossing zijn op bepaalde (levens)momenten.

Zo is een persoonlijke lening een lening op afbetaling (LOA) en dus een consumentenkrediet. Met andere woorden het is een lening aan u als consument. U wendt het krediet aan om bepaalde goederen en diensten aan te kopen. Een consumentenkrediet heeft een vaste rentevoet. In functie van het ontleend kapitaal wordt de maximale duurtijd om uw krediet terug te betalen wettelijk bepaald. Afhankelijk van uw wensen (kredietbedrag en doel), weet u dus exact hoeveel u maandelijks dient terug te betalen gedurende de gekozen looptijd.

Doel van de lening

Het doel heeft een belangrijke invloed op de het jaarlijks kostenpercentage. Zo kunt u een lening op afbetaling aangaan voor o.a.

  • een voertuig: auto, mobilhome, moto, bestelwagen, aanhangwagen, bromfiets, …
  • jullie woning: verbouwingen, energielening, een zwembad in de tuin, renovatiewerken van o.a. uw keuken, badkamer, zolder, …
  • uw droom: (wereld)reis, huwelijk, …
  • andere zaken: meubels, verhuis, onbetaalde facturen door een bepaalde reden, …

Een persoonlijke lening is vaak een duurdere kredietvorm dan een hypothecair krediet. Omdat de looptijd van dergelijke financieringsvorm beperkt is in de tijd en de rentevoet kan oplopen in functie van het gekozen doel, heeft dit in verhouding gezien meestal een belangrijke impact op uw maandelijks budget. Een consumentenkrediet aangaan doet u dan ook best doordacht.

Let op geld lenen, kost ook geld!

 

Wenst u meer informatie of wilt u een een krediet aanvragen? We helpen u graag verder met de keuze van de juiste financiering op maat van uw project.

Dé specialist voor uw persoonlijke lening

Voor uw persoonlijke lening kunt u ons als kredietmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal kredietmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw lening berekenen.

Kantoor Diest

Telefonisch, online en offline

Online kredietmakelaar

Telefonisch en online