Evenementenverzekering, evenementverzekering, evenement, event, verzekering, Maes Group, verzekeringsmakelaar, online, Diest, straatbarbecue, straatfeest, buurtfeest, wijkfeest, sportevenement

Wat is een eventverzekering?

Een eventverzekering voor uw evenement?

Na de lange corona-droogte komen de activiteiten mondjesmaat terug op gang. Misschien ontving u recent een uitnodiging voor een verjaardagsfeest bij vrienden of een flyer in de bus van de plaatselijke braderie? Ook de zomerfestivals maken zich klaar om heel wat mensen veilig te ontvangen op hun weides.

De organisatie van een evenement betekent als organisator aan heel wat zaken denken, bv. vrijwilligers zoeken, een geschikte locatie vastleggen, het aankleden van uw event, goede afspraken maken, tijdig de nodige vergunningen aanvragen, enz. Dus organiseert u een straatfeest, een plaatselijke braderie of kerstmarkt, een barbecue voor de buurt, een (sport)kamp of -tornooi, een tentoonstelling of een themafeestje zoals bv. voor Halloween? Dan wilt u ongetwijfeld op ieder gezicht een glimlach toveren en alles vlekkeloos laten verlopen. Misschien heeft u zelfs een vuurkorf gezet voor extra gezelligheid of een springkasteel voor extra (kinder)plezier?

Maar wat als er toch iets misloopt, het materiaal of de zaal raakt beschadigd of een van uw vrijwilligers raakt gekwetst? Als organisator kunt u aansprakelijk worden gesteld. Dus als u een evenement organiseert als natuurlijk persoon, als vereniging of als vzw, bescherm uw vrijwilligers en uzelf! De eventverzekering zorgt voor uw gemoedsrust zodat ook u tijdens uw feest kunt lachen en genieten.

 

Doelstelling bepalen en meer

Rond welk thema en met welke doelstelling gaat u iets organiseren? Is dat bv. rond veiligheid en preventie? Trek dit dan door en zet in op alcoholpreventie via een ludieke actie voor de chauffeurs, alcoholtesters, een leuk gadget, inschakelen van de responsible young drivers, enz.

Verzekering op maat van uw event

U stelt uw eventverzekering volledig samen zoals u dit wenst. Zo kijkt u bijvoorbeeld best na of de vrijwilligers of organisatie al niet via andere verzekeringen zijn verzekerd.

 

Verschillende waarborgen

  • Burgerlijke aansprakelijkheid: uw aansprakelijkheid als vrijwilliger of organisator voor schade aan derden is beschermt tijdens je evenement.
  • Persoonlijke ongevallen: uw kosten als organisator of vrijwilliger na een ongeval is gedekt.
  • Rechtsbijstand: zowel de organisator als vrijwilligers kunnen rekenen op juridische bijstand.

 

Gaat uw evenement door in een zaal?

  • Objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing: dit is een verplichte verzekering voor events die in een zaal doorgaan.
  • Schade aan de zaal: als er schade wordt veroorzaakt door de organisator of een vrijwilliger aan de zaal tijdens uw evenement waardoor u aansprakelijk bent.

Dé specialist voor uw eventverzekering

Voor uw evenementenverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook als online verzekeringsmakelaar actief zijn, kunt u ook uw eventverzekering online regelen.

Uw verzekeringsmakelaar

Telefonisch, online en offline

Bereken uw offerte

Online