Gezinswoning, eerste aankoop, woonlening, woonkrediet, hypotheek, Diest, Maes Group, financiering

Uw eerste woning kopen

Uw eerste woning aankopen

U bent jong en u wilt wat. Uw eerste woning kopen is sowieso een belangrijke stap. Gaat u alleen of samen die eerste stap zetten?

Staat u met z’n tweeën aan de start van het vastgoedverhaal? Jullie hebben het voordeel er niet alleen voor te staan. Daartegenover staat dat jullie rekening moeten houden met elkaar inzake voorkeur, doelen, enzovoort. Lees het blogartikel ‘Samen met uw partner een (t)huis kopen’ >

Als jongvolwassene zonder een partner uw eerste vastgoed verwerven is iets wat niet zoveel mensen gegeven is. Desalniettemin blijft het zeker een interessant financieel doel om voor ogen te houden als u nog jong bent. Maar ook voor ouders die hun kinderen op weg willen en kunnen helpen bij de realisatie van de aankoop van een onroerend goed op jonge leeftijd. Het grote voordeel om op jonge leeftijd eigenaar te worden, is dat u weinig tot geen huurgelden zal betalen.

  • Werkstabiliteit: als u nog maar net bent gestart met werken, dan kan een kredietverstrekker vragentekens plaatsen bij uw werkstabiliteit en dus uw terugbetalingscapaciteit. Heeft u voldoende werkstabiliteit, denk aan bv. een contract van onbepaalde duur en kunt u als werknemer drie loonfiches kan voorleggen?
  • Verhouding inkomsten vs kredietlasten: enerzijds wordt er door de kredietverstrekker gekeken hoeveel van uw inkomen u besteed aan kredietlasten. Hoewel in het ideale scenario deze verhouding zich beperkt richting 30% à 40%, zijn er ook maatschappijen die een soepeler beleid hanteren. Anderzijds is ook uw leefoverschot een cruciaal element in uw aanvraag. Hier houdt u best rekening met 1000 tot 1250 euro. Bestaande leningen zoals bv. een autolening, kunnen dus een belangrijke impact hebben op de aanvraag van uw woonkrediet.
  • Eigen middelen: heeft u goed kunnen sparen? Heeft u misschien een stukje gekregen van uw ouders of van een ander familielid? Dan komt het er nog op aan om een goede financiering te vinden.

 

U bent niet langer alleen

Ontmoet u nadien een partner, dan bestaat de kans dat uw geliefde komt inwonen. Op dat moment ontvangt u mogelijk een huurvergoeding of draagt uw partner bij in de kosten die u voordien alleen betaalde. Met andere woorden krijgt u maandelijks dan wat ruimte en kunt u eventueel extra sparen.

In een volgende fase van uw leven koopt u misschien samen met uw partner een woning. U heeft dan de mogelijkheid het eerste pand mee te betrekken in deze stap of verkiest misschien om het pand te behouden en te verhuren.
Een vliegende start voor uw financieel leven.

Online kredietmakelaar

Telefonisch en online

Stel uw vraag

Heeft u een vraag?