Sterven tijdens overspel op zakenreis een werkongeval

Is sterven op een zakenreis tijdens overspel een werkongeval? Verzekeringsmakelaar Maes Group in Diest en online geeft antwoord.

Een arbeidsongeval

Op zakenreis sterft een man tijdens overspel, volgens een Franse rechter een werkongeval. Dat trekt uiteraard uw (en onze) aandacht dus willen we hier ons licht over laten schijnen.

U duikt even weg in de kopieerkamer met uw collega voor een potje seks en u krijgt tijdens de inspanning een hartaanval. De kans dat uw hartaanval en de gevolgen gedekt zullen zijn door de arbeidsongevallenverzekering zijn uiterst klein. Seks behoort (meestal) niet tot het takenpakket.

Overspel, zakenreis, seks, werkongeval, arbeidsongevallenverzekering, overlijden, Maes Group, Diest, online, verzekeringsmakelaar, verzekering, arbeidsongeval

Bij een zakenreis ligt dit anders. Want de werknemer is verplicht te overnachten en wilt zich wellicht ontspannen. Professor G. Van Limberghen (prof socialezekerheidsrecht VUB) ziet geen verschil tussen uw been breken in de bar tijdens het drinken van een pintje of een hartinfarct krijgen tijdens seks. Volgens deze redenering zouden beiden gedekt zijn als werkongeval.

Prof Janvier (prof arbeids- en socialezekerheidsrecht UA) linkt de plotse gebeurtenis (hartinfarct) niet aan het werk. Waardoor er geen dekking zal zijn. Maar wat als de ongelukkige werkt als vertegenwoordiger van bv. een condoommerk?

Benieuwd of de partner thuis in tegenstelling tot prof Van Limberghen wel een verschil ziet tussen een been breken tijdens een pintje drinken of een hartinfarct tijdens overspel.

Momenteel blijft het wachten op de eerste uitspraken door Belgische rechters … wie zegt dat verzekeringen altijd saai zijn :)?