Uw schuldsaldoverzekering (voor)financieren

Misschien woont u nog thuis of huurt u vandaag nog? Maar overweegt u daarentegen toch om later een woning te kopen? Omdat u waarschijnlijk bij uw aankoop en het bijhorend hypothecair krediet een schuldsaldoverzekering zal afsluiten, is het wellicht interessant om deze te voorfinancieren via langetermijnsparen. Zo geniet u vandaag al van een fiscaal voordeel, in afwachting van een eventuele aankoop!

U geniet van een fiscaal voordeel op de gestorte premies en kunt nadien het gespaarde kapitaal gebruiken om uw schuldsaldopremie te betalen.

Ten eerste via langetermijnsparen

​Zo levert sparen via een levensverzekering onderschreven in het kader van langetermijnsparen onmiddellijk een fiscaal voordeel op. Vervolgens kunt bij het aangaan van uw hypothecair krediet moeiteloos deze verzekering omzetten naar een schuldsaldoverzekering. Zo gebruikt u de reserve van die levensverzekering op het moment dat u een woning koopt, om uw schuldsaldoverzekering geheel of gedeeltelijk te financieren.

Bijvoorbeeld:

  • Enerzijds kan uw contract worden omgezet in een schuldsaldoverzekering voor het bedrag dat nodig is om uw lening te verzekeren. Het eventueel resterende bedrag blijft in het contract langetermijnsparen en blijft renderen tot de einddatum.
  • Anderzijds kan een deel van uw contract dienen om de overlijdensverzekering te financieren die gelinkt is aan uw woonlening.

Ten tweede via pensioensparen

Ook wordt bij sommige pensioenspaarverzekeringen een dalende overlijdensdekking toegevoegd, deze neemt dan af naargelang het resterende terug te betalen kapitaal. Het is deze dekking die dan dient als schuldsaldoverzekering.

Wist u bv. dat wij uw schuldsaldoverzekering fiscaal kunnen optimaliseren? Zelfs wanneer uw fiscale korf werd opgevuld door uw hypothecair krediet, kan mits een juiste optimalisatie uw korf alsnog worden vergroot.

Dé specialist voor uw schuldsaldoverzekering

Voor uw schuldsaldoverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw verzekeringen berekenen.

Vraag uw offerte

Online
Schuldsaldo