Uw schuldsaldoverzekering (voor)financieren

Voorfinancieren, Maes Group

U woont nog thuis of huurt vandaag maar overweegt om later een woning te kopen? Waarschijnlijk zal u bij uw aankoop en hypothecair krediet een schuldsaldoverzekering afsluiten. Misschien is het wel interessant om deze te voorfinancieren via langetermijnsparen.

U geniet van een fiscaal voordeel op de gestorte premies en kunt nadien het gespaarde kapitaal gebruiken om uw schuldsaldopremie te betalen.

via langetermijnsparen

​Sparen via een levensverzekering onderschreven in het kader van langetermijnsparen met onmiddellijk fiscaal voordeel en wanneer u  een hypothecair krediet afsluit deze verzekering kunnen omzetten naar een schuldsaldoverzekering? Op het moment dat u een woning koopt, kunt u de reserve van die levensverzekering gebruiken om uw schuldsaldoverzekering geheel of gedeeltelijk te financieren.

Er bestaan enkele mogelijkheden:

  • uw contract wordt omgezet in een schuldsaldoverzekering voor het bedrag dat nodig is om uw lening te verzekeren. Het eventueel resterende bedrag blijft in het contract langetermijnsparen en blijft renderen tot de einddatum.
  • een deel van uw contract dient om de overlijdensverzekering te financieren dat gelinkt is aan uw lening.

via pensioensparen

Bij sommige pensioenspaarverzekeringen wordt een dalende overlijdensdekking toegevoegd, deze neemt dan af naargelang het resterende terug te betalen kapitaal. Het is deze dekking die dan dient als schuldsaldoverzekering.

Wist u bv. dat wij uw schuldsaldoverzekering fiscaal kunnen optimaliseren? Zelfs wanneer uw fiscale korf werd opgevuld door uw hypothecair krediet, kan mits een juiste optimalisatie uw korf alsnog worden vergroot.