Pensioensparen

  •  

    Pensioensparen

    via Maes Group, uw architect in financiën

     

Pensioensparen, nog interessanter

De fiscus in België biedt nog zeer weinig fiscale cadeaus aan. Wellicht is dit voor velen de belangrijkste reden om aan pensioensparen te doen. Maar uiteraard zijn er tal van argumenten die pleiten voor het doordacht sparen via dit derde pijler-contract. Zo is het in eerste instantie een aanvulling op uw toekomstig inkomen.

Geniet u van een (beroeps)inkomen? Dan doet u er wellicht goed aan om te starten met dit fiscaal sparen. De gespaarde premies via een pensioenspaarverzekering of -fonds kunt u aftrekken van uw belastingen tot en met 64 jaar. En in tegenstelling tot het langetermijnsparen is het pensioensparen niet gekoppeld aan het inkomen zodat u optimaal geniet.

Het fiscaal plafond is sinds 2020 vastgelegd op 990 euro als maximum op jaarbasis per belastingplichtige of 1270 euro. Ook voor de komende inkomstenjaren van 2022 en 2023 werden deze bedragen door de federale regering bevroren. Of u best kiest voor het bedrag van € 990 of € 1270? In ons artikel leggen wij u graag uit waarmee u best rekening houdt.

Naast het fiscaal voordeel van 30% (of 25%) mag u eveneens rekenen op een fiscaal voordeel op de berekening van uw gemeentebelasting via uw belastingaangifte, waardoor uw fiscaal voordeel enkel toeneemt.

In ons artikel "Eerst pensioensparen of langetermijnsparen?" krijgt u meteen duidelijke antwoorden.

Dé specialist voor uw pensioenplan

Voor uw pensioenplanning kunt u ons als specialist in pensioenplanning makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Naast onze lokale aanwezigheid als pensioenplanner in Diest en omgeving zijn wij ook online actief en kunnen op deze manier al onze cliënten in Vlaanderen servicen.

Vraag uw offerte

Online