Besparen

Herfinancieren van uw bestaand hypothecair krediet kan u mogelijk heel wat centen besparen. Deze besparing kan op verschillende manieren worden ingevuld. We kunnen 'centen besparen' terugbrengen tot de twee belangrijkste redenen:

  • In totaliteit minder intresten en kosten terugbetalen: dit kan door een lagere rentevoet al dan niet gecombineerd met een kortere looptijd.
  • Centen besparen door een lagere maandlast: u zet in eerste instantie in om voor uw krediet of verschillende leningen een lager maandbedrag te bekomen zodat u opnieuw kunt ademen.

Altijd interessant om te herfinancieren?

Is het altijd interessant om uw krediet(en) te herfinancieren naar een lagere rentevoet? U moet met veel meer rekening houden dan enkel de rentevoet.

 

Twee opties

  • Optie 1: interne herfinanciering
    Dit is een herziening van uw bestaand krediet door uw huidige kredietverstrekker. De maatschappij is echter niet verplicht om een herziening toe te staan omdat u uiteindelijk eerder een overeenkomst bent aangegaan en deze door beiden moet worden gerespecteerd. Wanneer u in gesprek gaat, krijgt u in vele gevallen een toch een 'commercieel' voorstel.
  • Optie 2: externe herfinanciering
    Vaak moet u overstappen naar een andere kredietverstrekker om het juiste aanbod te krijgen en deze stap houdt velen tegen. Bij het switchen van kredietmaatschappij moet u in het geval van een hypothecair krediet rekening houden met enkele kosten zoals bv. de wederbeleggingsvergoeding, dossierkosten, handlichtingskosten, hypothecaire inschrijving, e.d.
krediet, woonlening, lening, krediet

Meer weten?

Benieuwd of een herfinanciering ook voor u interessant is? Stuur ons uw vraag en wij bekijken graag wat mogelijk is. Als kredietexpert berekenen wij nauwgezet alle kosten en toetsen vervolgens uw dossier af aan de acceptatievoorwaarden van tal van kredietverstrekkers om vervolgens uw voordeel te berekenen.

Blijkt een herfinanciering niet of onvoldoende interessant? U bent slechts een kwartiertje van uw tijd kwijt.

Is een herfinanciering wel interessant? Wij bezorgen u niet enkel de oplossing maar afhankelijk van uw keuzes bespaart u duizenden euro's uit!

Dé specialist voor uw herfinanciering

Voor uw financiering kunt u ons als kredietmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal kredietmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw lening berekenen.

Uw kredietspecialist

Telefonisch, online en offline