krediet, woonlening, lening, krediet

Wat bekent herfinancieren van een krediet?

Bespaar slim en adem weer

Bent u op zoek naar manieren om te besparen op uw hypothecair krediet? Overweegt u om uw bestaande hypothecaire lening te herfinancieren? Het herfinancieren van uw hypothecair krediet kan u mogelijk heel wat geld besparen. We overlopen alvast hoe herfinancieren werkt, waarom het interessant kan zijn, en welke opties u heeft.

Waarom herfinancieren?

De besparing die u kunt realiseren door uw hypothecair krediet te herfinancieren, kan op verschillende manieren worden ingevuld. Laten we de twee belangrijkste redenen eens nader bekijken.

1. Minder intresten en kosten

Een van de belangrijkste redenen om te herfinancieren is om in totaliteit minder intresten en kosten terug te betalen. Dit kan op twee manieren worden bereikt:

  • Lagere rentevoet: Door over te stappen naar een hypothecair krediet met een lagere rentevoet, kunt u gedurende de looptijd van uw lening aanzienlijk minder intresten betalen.
  • Kortere looptijd: Een andere optie is om de looptijd van uw lening te verkorten. Dit kan gecombineerd worden met een lagere rentevoet, wat resulteert in minder kosten over de hele looptijd van de lening.

2. Lagere maandlasten

Een tweede reden om te herfinancieren is om een lagere maandelijkse aflossing te bekomen. Dit kan u financiële ademruimte geven en het beheer van uw financiën vereenvoudigen.

Is het altijd interessant om te herfinancieren?

Hoewel herfinancieren aantrekkelijk kan zijn, is het niet altijd de juiste keuze. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden:

  • Optie 1: interne herfinanciering: dit is een herziening van uw bestaand krediet door uw huidige kredietverstrekker. Het is echter belangrijk op te merken dat de kredietverstrekker niet verplicht is om een herziening toe te staan, aangezien beide partijen de oorspronkelijke overeenkomst moeten respecteren. In veel gevallen krijgt u wel een commercieel voorstel wanneer u het gesprek aangaat.
  • Optie 2: Externe herfinanciering: vaak moet u overstappen naar een andere kredietverstrekker om het juiste aanbod te krijgen. Dit kan sommige mensen afschrikken, omdat het gepaard kan gaan met kosten zoals de wederbeleggingsvergoeding, dossierkosten, handlichtingskosten, hypothecaire inschrijving, en meer.

Meer weten? Benieuwd of herfinancieren ook voor u interessant kan zijn? Neem gerust contact met ons op, en wij bekijken graag wat mogelijk is. Als kredietexpert voeren wij een grondige analyse uit van alle kosten en toetsen wij uw dossier aan de acceptatievoorwaarden van diverse kredietverstrekkers om vervolgens uw financiële voordelen te berekenen. Als herfinancieren niet of onvoldoende interessant blijkt te zijn, kost het u slechts een kwartiertje van uw tijd.

Is herfinancieren wel interessant?

Als herfinancieren wel interessant is, bezorgen wij u niet alleen de oplossing, maar afhankelijk van uw keuzes kunt u duizenden euro’s besparen! Kortom, herfinancieren van uw hypothecair krediet kan een slimme financiële zet zijn. Het kan u helpen om geld te besparen en uw financiële situatie te verbeteren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe Maes Group u kan helpen om uw financiële doelen te bereiken.

Bespaar vandaag nog en adem weer financiële vrijheid via een herfinanciering!

Conclusie

Het herfinancieren van uw hypothecair krediet kan u aanzienlijke financiële voordelen opleveren. Of u nu kiest voor een lagere rentevoet of een kortere looptijd, het resultaat kan zijn dat u minder intresten en kosten betaalt. Het is belangrijk om de verschillende opties te overwegen en professioneel advies in te winnen om de beste beslissing te nemen voor uw financiële toekomst.

Bij Maes Group Kredieten zijn we gespecialiseerd in hypothecaire kredieten en staan we klaar om u te helpen met uw herfinancieringsbehoeften. Neem contact met ons op en ontdek hoeveel u kunt besparen door uw hypothecair krediet te herzien. Uw financiële welzijn is onze prioriteit!

Uw kredietmakelaar

Of contacteer ons met uw vraag.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Meerdere maatschappijen

Als onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar werken wij voor u, niet voor de maatschappijen. Zonder extra kosten!

Beste deal

Wanneer u keuze hebt tussen verschillende maatschappijen, dan is het makkelijker om de juiste oplossing te vinden tegen de juiste prijs.

Lokale Service

Wij staan klaar voor onze cliënten: telefonisch, online en offline. Als expert kennen wij de markt en zorgen voor de oplossing die het best aansluit bij uw behoeften.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.