Wat is een uitprint of adresbewijs van je eID (identiteitskaart)?

Wat bedoelen we met een adresbewijs of uitprint van uw identiteitskaart?

We zorgen voor een adresbewijs door uw identiteitskaart in te lezen in onze systemen. Zo lezen we de noodzakelijke adresgegevens van de identiteitskaart uit die wij moeten kunnen aantonen bij bv. het openen van een spaar- of termijnrekening, maar ook bij een krediet of (levens)verzekering.

Met het adresbewijs bedoelen we dus een uitprint van de chip van uw elektronische identiteitskaart. Hier worden klassieke gegevens vermeld zoals bijvoorbeeld uw achternaam en voornaam, uw wettelijke verblijfplaats, uw geboorteplaats en -datum, uw nationaliteit, uw rijksregisternummer, uw identiteitskaartnummer en de geldigheid ervan.

U kunt ons de uitprint op papier maar ook bv. in pdf-versie bezorgen.

 

Software van de Belgische Overheid

  1. Via de overheidswebsite kunt u gratis de eID-software downloaden.
  2. Tijdens het installatie wordt u stap voor stap door het korte proces begeleidt. De software test alles en geeft aan wanneer u uw eID-kaartlezer moet aansluiten enz.
  3. Vervolgens downloadt u de eID viewer-software.
  4. U volgt het installatieproces en kunt nadien aan de slag.

Werkwijze adresbewijs

Na het installeren van de software via de overheidswebsite, ziet u in het programma eID viewer bij uitlezen onderstaand scherm. Uw foto zal verschijnen. Nadien klikt u op het print-icoon dat u linksonder terugvindt. Vervolgens zal u de mogelijkheid krijgen om het bestand te printen op papier.

identiteitskaart, uitprint, eID

 

Hoe printen via pdf?

Wij raden u aan om naar pdf te printen. Wanneer u een pdf-printer installeerde kunt u deze onmiddellijk kiezen i.p.v. te printen via uw klassieke printer (op papier). Heeft u nog geen gratis pdf-printer geïnstalleerd op uw computer? Dan vindt u hier alvast een handige handleiding.

Bent u tevreden hoe wij u informeren?

Geef ons dan een 5-sterren review op Google