Brandverzekering

  •  

    Uw woningverzekering

    via Maes Group Verzekeringen

     

Een woningverzekering als huurder of eigenaar?

De brandverzekering mag je gerust zien als een soort van omnium voor uw woning. Deze verzekering beschermt u tegen een heuse financiële kater. Want uw woning vertegenwoordigt meestal een (zeer) groot deel van uw vermogen. Het is dan ook de nieuwbouwwaarde (eigenaar) of werkelijke waarde (huurder) die wordt verzekerd door de woningverzekering.

Zo beschermt u de waarde van het gebouw en eventueel uw inboedel tegen gebeurtenissen zoals o.a. brand, storm en waterschade. Maar ook uw aansprakelijkheid wordt gedekt wanneer andere personen schade lijden, bv. bij een brand in uw woning, uw boom die op de omheining van de buren valt, uw gesprongen waterleiding zorgt voor waterschade bij uw buurman, ...

Hoe de juiste brandverzekering kiezen?

Het is dan ook cruciaal dat u zich laat bijstaan door een onafhankelijk specialist in verzekeringen zodat u het juiste advies krijgt en de juiste brandverzekering kunt kiezen. Zo wordt de juiste te verzekeren waarde bepaalt, maar kunt u ook beroep doen op de expertise in geval van schade. Vergeet zeker niet om een verbouwing te melden!

Kiest u als huurder best voor de clausule 'afstand van verhaal'?

Als eigenaar of huurder van een woning loopt u dus tal van risico’s (glasbraak, brand, overstroming, inbraak, …). Het is dus belangrijk om verder te kijken dan louter de premie maar naast de basiswaarborgen (wettelijke + standaardwaarborgen) ook de bijkomende waarborgen onder de loep te nemen. Zo zijn er bv. nog tal van extra waarborgen mogelijk (bv. diefstal, tuin, multimedia, zwembad, ...) die uw 'woningomnium' vormen. Maar ook de uitsluitingen, de unieke dienstverlening van onafhankelijk bemiddelaar en de vergoedingsplafonds houdt u best rekening.

Dé specialist voor uw brandverzekering

Voor uw brandverzekering kunt u ons als verzekeringsmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal verzekeringsmakelaar ook online actief zijn, kunt u tevens online uw brandverzekering berekenen.

Uw verzekeringsmakelaar

Telefonisch, online en offline

Bereken uw offerte

Online
%%footer%%
%%footer%%