Borg stellen, borgsteller, hypotheek, Maes Group, kredietmakelaar, Diest, kredietmakelaar, online

Borg stellen

Wat betekent 'zich borg stellen'?

Wanneer iemand zich borg stelt voor iemand anders, dan verbindt hij zich om in de plaats van de schuldenaar te betalen wanneer deze nalaat zijn schulden zelf te betalen. Hierdoor verbindt de garantieverstrekker (een natuurlijk persoon of een rechtspersoon) zich dus tegenover de schuldeiser om de schuld te betalen wanneer de schuldenaar zijn verplichting niet nakomt op vervaldag. Bijvoorbeeld: ouders die zich garant stellen voor de schulden van hun kind bij bijvoorbeeld de aanvraag van een lening voor de aankoop van een woning of zelfs auto.

Zo kan iedereen die juridisch handelingsbekwaam is deze waarborg verstrekken. Een echtgenoot kan zich theoretisch dus alleen borg stellen, echter zal de kredietverstrekker meestal ook toestemming van de echtgenoot / echtgenote vragen.

Conclusie

De borgsteller moet dus goed beseffen dat zijn eigen vermogen kan worden aangesproken om de schulden van de schuldenaar t.o.v. de schuldeiser te vereffenen wanneer de schuldenaar zijn verplichtingen niet nakomt. Dergelijke garantie kan een kredietverstrekker meer zekerheid bieden in een kredietdossier. Op deze manier kan de kredietverstrekker een kredietaanvraag alsnog gunstig analyseren en vervolgens een positieve beslissing nemen.

Dé specialist voor uw krediet

Voor uw financiering kunt u ons als kredietmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal kredietmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw lening berekenen.

Online kredietmakelaar

Telefonisch en online

Stel uw vraag

Heeft u een vraag?