Besparingstips voor uw verzekering

Weet waarop u bespaart

Niets zo erg dan dat u bij een ongeval alles zelf moet weten, kennen en regelen of dat u moet ontdekken dat u onderverzekerd blijkt te zijn.

Daarom is het goed om zaken als uw wagen, woning, en zelfs uw huisdier te verzekeren. Hoe vindt u uw weg in het enorme aanbod van verzekeringen en verzekeraars? Wij adviseren u graag naar waarborgen op uw maat.

5 besparingstips

Door het afsluiten van een verzekering verzekert u zichzelf tegen hoofdzakelijk financiële risico's. Risico's zoals schade aan uw woning of uw inboedel, medische kosten, schade aan derden zijn aanzienlijk en kunnen alles op de helling zetten. Daarom verzekert u zich best voor risico's die u zelf niet of moeilijk(er) kunt dragen. Want een schade heeft meestal een behoorlijke impact op uw financiën. Voor andere risico's zoals bv. een uitvaart, annulatie van uw vakantie, ... moet u inschatten of u bereid bent dit risico (geheel of gedeeltelijk) zelf te dragen.

Meerdere verzekeringen bundelen bij dezelfde verzekeraar kan voordelig zijn omdat u in bepaalde gevallen hiervoor een korting ontvangt. Lees meer over uw pakketvoordelen.

Uw verzekeringsportefeuille bundelen binnen een en hetzelfde kantoor kan voordelig zijn. Zowel in toepassen van kortingen maar ook voorkomt u zo mee dat u zich dubbel verzekerd, want het kantoor heeft een duidelijk overzicht en kan u correct adviseren. U zou de eerste niet zijn die een dubbele reis- of familiale verzekering heeft afgesloten (en dubbel betaald).

Bekijk steeds per verzekering of u deze echt nodig acht. Rijdt u met een oudere wagen, dan is de premie van een 'omnium' misschien te kostelijk t.o.v. het financiële risico dat u hiermee afdekt.

Maak jaarlijks tot tweejaarlijks tijd om in te gaan op onze uitnodiging om uw verzekeringsportefeuille te overlopen en bespreken. Zo blijven uw verzekeringen up-to-date en verzekert u geen overbodige risico's en waarborgen. Heeft u vroeger vragen of wenst u bepaalde aanpassingen dan kunt u uiteraard in tussentijd zelf een afspraak met ons maken.