Ook uw autolening via Maes Group Kredieten? Natuurlijk staan we voor u klaar in Diest als kredietmakelaar maar ook online.

Een lening voor je auto, waarom kiezen voor een autolening?

Een lening voor je auto is in België vrij klassiek

Gezinnen kiezen vaak voor een lening om de aankoop van hun auto gespreid te betalen. Zo belasten ze hun budget niet te zwaar, want de aanschaf van een wagen is voor de meeste Belgen een belangrijke aankoop. Een autolening kan dan de oplossing zijn. Vraag hier uw lening aan >

 

Lening auto: wat is een autolening

Een autolening is een consumentenkrediet van het type lening op afbetaling. Hierbij leent een kredietgever je een som geld voor een bepaalde periode waarbij je elke maand een bedrag terugbetaald dat enerzijds bestaat uit een deel van het geleende kapitaal en anderzijds intresten. Onderaan de advertenties zult u dus steeds "LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD".

Wanneer je de lening op afbetaling gebruikt voor de aankoop van een voertuig, spreken we bijvoorbeeld over een autolening. Het doel zorgt er in de meeste gevallen voor dat je een veel voordeligere rentevoet bekomt.

Vergelijk uw autoverzekering >

De ouderdom van uw wagen bij een autolening

Ouder of jonger dan drie jaar?

Bij de financiering uw wagen wordt rekening gehouden met de ouderdom van het aan te kopen voertuig. Meestal wordt niet enkel de einddatum van de lening bekeken maar ook hoe oud de auto is van aanvang.

Sommige kredietverstrekkers financieren enkel nieuwe auto's aan de beste condities, terwijl andere spelers ook een (jonger) tweedehandsvoertuig hun beste voorwaarden aanbieden. Als onafhankelijk kredietmakelaar vergelijken wij de voorwaarden bij onze verschillende partners om u de beste lening voor uw auto aan te bieden.

Alternatieven voor een autofinanciering?

Naast de klassieke autolening bestaan bijvoorbeeld ook nog formules zoals light car, leasing, renting, ... en zoals steeds heeft elke financieringsvorm zijn voor- en nadelen.

Enkele voorbeelden

Financiering auto of motor tot 3 jaar oud

Een klassieke autofinanciering: voor een lening op afbetaling van 15.000,00 EUR (contante prijs van het goed) met een looptijd van 60 maanden, is het jaarlijks kostenpercentage (JKP) 1,59%, de vaste debetrentevoet 1,59%, de maandelijkse aflossing 260,16 EUR en het totaal terug te betalen bedrag 15.609,60 EUR. Jaarlijks kostenpercentage = vaste debetrentevoet 1,59%.

 

Financiering auto of motor ouder dan 3 jaar

Een klassieke autofinanciering voor een lening op afbetaling van 15.000,00 EUR (contante prijs van het goed) met een looptijd van 60 maanden, is het jaarlijks kostenpercentage (JKP) 3,99%, de vaste debetrentevoet 3,99%, de maandelijkse aflossing 275,70 EUR en het totaal terug te betalen bedrag 16.542,00 EUR. Jaarlijks kostenpercentage = vaste debetrentevoet: 3,99% (bedragen > 5.000 euro).

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD!

Dé specialist voor uw autolening

Voor uw financiering kunt u ons als kredietmakelaar in Diest makkelijk bereiken: telefonisch, online en offline. Omdat wij naast lokaal kredietmakelaar ook online actief zijn, kunt tevens online uw lening berekenen.

Kantoor Diest

Telefonisch, online en offline

Online kredietmakelaar

Telefonisch en online