autolening, Maes Group

Wat is een autolening?

Waarom kiezen voor een autolening?

Gezinnen kiezen vaak voor een lening om de aankoop van hun auto gespreid te betalen. Zo belasten ze hun budget niet te zwaar, want de aanschaf van een wagen is voor de meeste Belgen een belangrijke aankoop. Een autolening kan dan de oplossing zijn. Vraag hier uw lening aan >

Autolening: even naar de basis

Een autolening is een consumentenkrediet van het type lening op afbetaling. Hierbij leent een kredietgever je een som geld voor een bepaalde periode waarbij je elke maand een bedrag terugbetaald dat enerzijds bestaat uit een deel van het geleende kapitaal en anderzijds intresten. Onderaan de advertenties zult u dus steeds “LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD”.

Wanneer u de lening op afbetaling gebruikt voor de aankoop van een voertuig, spreken we bijvoorbeeld over een autolening. Het doel zorgt er in de meeste gevallen voor dat u een veel voordeligere rentevoet bekomt.

Vergelijk uw autoverzekering >

De ouderdom van uw wagen bij een autolening

Bij de financiering uw wagen wordt rekening gehouden met de ouderdom van het aan te kopen voertuig. Meestal wordt niet enkel de einddatum van de lening bekeken maar ook hoe oud de auto is van aanvang.

Sommige kredietverstrekkers financieren enkel nieuwe auto’s aan de beste condities, terwijl andere spelers ook een (jonger) tweedehandsvoertuig hun beste voorwaarden aanbieden. Als onafhankelijk kredietmakelaar vergelijken wij de voorwaarden bij onze verschillende partners om u de beste lening voor uw auto aan te bieden.

Alternatieven voor een autofinanciering?

Naast de klassieke autolening bestaan bijvoorbeeld ook nog formules zoals light car, leasingrenting, … en zoals steeds heeft elke financieringsvorm zijn voor- en nadelen.

Let op,geld lenen kost ook geld!

Vraag uw krediet online aan

Online

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u nog een vraag of vind u niet wat u zoekt?

Schade

Heeft u bij schade de juiste reflex? Welke stappen kunt u best onmiddellijk ondernemen en welke niet?

Blog

Bent u benieuwd naar interessante informatie en tips? Volg en lees zeker onze blogartikels.

e-Loket

Simuleer uw verzekeringen, krediet, belegging of check DIV online voor de status van uw nummerplaat.

Maak uw afspraak

Wij zijn er voor u: telefonisch, online en offline. We werken steeds na afspraak.